Chelsea vs Leeds bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Chelsea förbereder sig för att möta Leeds i Premier League. På plats 3 i Premier League ligger just nu The Blues som samlat ihop 33 poäng efter deras 15 spelade matcher. Med 16 poäng befinner sig Leeds på plats 15 efter 15 spelade matcher. Även om Leeds går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Chelsea vs Leeds i Premier League

  • Chelsea är obesegrade de senaste 4 matcherna i rad hemma;
  • Chelsea nätade i 19 av de senaste 21 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Chelseas senaste 5 av 7 matcher;
  • Chelsea släppte in i 4 av de senaste 6 matcher.
  • Leeds är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad;
  • Leeds nätade i 9 av de senaste 11 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Leeds senaste 3 av 5 matcher;
  • Leeds släppte in i 6 av de senaste 8 matcher.

Form: Chelsea mot Leeds

Chelsea letar efter mer

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Chelsea eftersom de håller sin nivå. Det har varit en händelserik tid för Chelsea de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra Watford med 2-1. Nästa match blev en besvikelse efter en 3-2-förlust mot West Ham. Deras senaste match, där man tog sig an Zenit Petersborg gav ett oavgjort resultat (3-3).

Leeds är svåra att bryta ner

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Leeds de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Man är obesegrad de senaste tre matcherna där man spelat lika mot Brighton, följt av en vinst mot Crystal Palace. Senast blev det oavgjort mot Brentford.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Chelsea till odds 1.29 ser ut att vara det bästa alternativet på lördag.

Chelsea vs Leeds Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 13 mars 2021. The Blues har vunnit 40%, medan Leeds har vunnit 20% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 4-4-2. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 2 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Chelsea och Leeds. Båda lagen gör mål gav utdelning 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 17 poäng. Även om Leeds inte kommer att ha någon att ta sig förbi Chelsea i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Chelsea, som nu är nummer 3 med 33 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Mason Mount. Han är toppskytt för Chelsea, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher. 

Leeds kommer att hoppas att Raphinha hittar nätet igen. Han står på 6 mål den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.