Liverpool vs Aston Villa bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Liverpool förbereder sig för att möta Aston Villa i Premier League. På plats nummer 2 i Premier League har Liverpool spelat ihop 34 poäng efter 15 matcher. Med 19 poäng befinner sig Aston Villa på plats 10 i tabellen med 15 spelade matcher. Aston Villa siktar på att utöka ledningen mot The Reds i Premier League, när paret möter varandra på lördag.

Våra tips

Statistik och fakta för Liverpool vs Aston Villa i Premier League

  • Liverpool har vunnit de senaste 4 matcherna i rad;
  • Liverpool är obesegrade de senaste 11 matcherna i rad hemma;
  • Liverpool har vunnit i 4 av de senaste 5 matcher;
  • Liverpool nätade i 26 av de senaste 28 matcher.
  • Aston Villa nätade i 16 av de senaste 18 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Aston Villas senaste 7 av 9 matcher;
  • Aston Villa släppte in i 8 av de senaste 10 matcher;
  • Båda lagen gjorde mål i Aston Villas senaste 7 av 9 matcher.

Form: Liverpool mot Aston Villa

Liverpool huvudfokus

Liverpool verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Liverpool har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 1-4-vinst mot Everton. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Wolves med 0-1 innan de i förra matchen besegrade AC Milan med 1-2.

Aston Villa njuter av en stabil insats

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Aston Villa som hållit sin nivå. Den senaste tiden har Aston Villa besegrat Crystal Palace som sedan följdes upp av en förlust mot Manchester City. Senast tog man ytterligare en vinst mot Leicester.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för The Villans här. Att välja Liverpool till odds 1.25 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Liverpool vs Aston Villa Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 10 april 2021, och The Reds gick därifrån med en 2-1seger. Liverpool tar sig an Aston Villa med 7-1-2 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. I de föregående 10 matcherna mellan Liverpool och Aston Villa kom över 2,5 mål upp 6 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 15 poäng. Även om Aston Villa inte kommer att ha någon att ta sig förbi Liverpool i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Liverpool, som nu är nummer 2 med 34 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Mohamed Salah. Han är toppskytt för Liverpool, för närvarande på 13 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 5 av deras 6 senaste matcher. 

Aston Villa kommer att hoppas att Ollie Watkins hittar nätet igen. Han står på 4 mål den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.