Chelsea vs Norwich bästa odds och matchtips

Toppen mot botten när Chelsea möter Norwich för en match i Premier League på lördag. Som nummer ett har Chelsea lyckats skrapa ihop 19 poäng efter åtta spelade matcher. Med två poäng har Norwich efter åtta matcher placerat sig på plats plats jumboplatsen i Premier League. Chelsea går in i matchen mot Norwich kommande lördag i hopp om att slå sina motståndare i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Chelsea vs Norwich

  • Chelsea har vunnit i fyra av de senaste fem matcherna;
  • Chelsea har vunnit i fyra av de senaste fem matcherna hemma;
  • Chelsea nätade i 12 av de senaste 14 matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Chelseas senaste två av fyra matcher.
  • Norwich vann inte de senaste 18 matcherna i rad;
  • Norwich vann inte de senaste 16 matcherna i rad på bortaplan;
  • Norwich har förlorat i nio av de senaste tio matcherna på bortaplan;
  • Norwich släppte in i 16 av de senaste 18 matcher.

Form: Chelsea mot Norwich

Chelsea letar efter mer

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Chelsea eftersom de håller sin nivå. Chelsea kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Juventus fick de lämna matchen tomhänta efter en 1-0 förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Southampton med 3-1. De byggde på den positiva trenden genom en 1-0-seger mot Brentford i sin senaste match.

Det är lite problematiskt för Norwich

Stämningen i Norwich är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. I de senaste tre matcherna har man förlorat med 2-0 mot Everton och sedan följde två st 0-0 matcher mot Burnley och Brighton.

Med dessa starka prestationer på sistone verkar The Blues ha goda chanser att vinna mot Norwich.

Chelsea vs Norwich Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Chelsea med sig tre poäng därifrån i en 1-0 seger. Chelsea har vunnit 80%, medan Norwich aldrig har vunnit i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 8-2-0. Den senaste tio matcher mellan Chelsea och Norwich var över 2,5 mål ett vinnande spel fem gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna fem gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 17 poäng. Även om Norwich inte kommer att ha någon att ta sig förbi Chelsea i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Chelsea, som nu är först med 19 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka motstånder till resterande lag. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Romelu Lukaku. Han är toppskytt för Chelsea, för närvarande på tre mål under hela säsongen men har inte hittat nätet på senaste tiden. Det har däremot Ben Chilwell som gjort mål i de två senaste matcherna.

Norwich kommer att hoppas att Teemu Pukki hittar nätet igen. Han står på två mål den här säsongen och gjorde mål i ett mål på deras 6 senaste matcher.