Southampton vs Burnley bästa odds och matchtips

Southampton gör sig redo för striden mot Burnley vid St. Mary’s Stadium kommande lördag, en match i omgång nio av Premier League. Southampton ligger på plats 15 i Premier League med sju poäng efter att ha spelat åtta matcher. Avståndet till Burnley är fyra poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 18 i tabellen efter åtta omgångar. Det är tuffa tider för både Southampton och Burnley i Premier League. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Southampton vs Burnley

  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Southamptons senaste fem av sju matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 2.5 i Southamptons senaste fyra av sex matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Southamptons senaste fem hemmamatcher i rad.
  • Burnley vann inte de senaste elva matcherna i rad;
  • Burnley vann inte de senaste fem matcherna i rad på bortaplan;
  • Burnley har förlorat i fyra av de senaste fem matcher på bortaplan;
  • Burnley släppte in i elva av de senaste 13 matcher.

Form: Southampton mot Burnley

Southampton har hittat inspiration

Southampton hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Southampton har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Wolves i en match som slutade 1-0. Chelsea blev också för svåra och tog hem vinsten med 3-1, innan Southampton lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 1-0 mot Leeds.
 

Burnley hoppas på en nystart

The Clarets tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Burnley har inte lyckats vinna på senare tid. I de tre senaste matcherna slutade 2-2 mot Leicester, vilket följdes upp med 0-0 mot Norwich. Senast blev det en förlust mot Manchester City med 2-0.
 

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Southampton är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.96.

Southampton vs Burnley Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Southampton mot Burnley var ett Premier League-möte så sent som 4 april 2021 och vi såg då The Saints ta en 3-2-vinst. Southampton tar sig an Burnley med 3-3-4 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Fyra gånger i den senaste 10 matcher mellan Southampton och Burnley blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen fyra poäng. Även om Burnley inte kommer att ha någon att ta sig förbi Southampton i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Southampton, som nu är nummer 15 med sju poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

När vi tittar på tabellen över spelare med flest mål för respektive lag i de senaste sex matcherna kan vi se några intressanta namn, bland annat James Ward-Prowse som sticker ut från The Saints och Jay Rodriguez som spelar för gästerna. Det förväntas att de nämnda målskyttarna kan slå till igen för sina lag i den kommande matchen kommande lördag.