Chelsea vs Tottenham bästa odds och matchtips

En placering bland topp fyra står på spel för båda lagen, när Chelsea välkomnar Tottenham på Stamford Bridge i Premier League på på söndag. Chelsea ligger på plats 3 i Premier League med 44 poäng efter att ha spelat 23 matcher. Avståndet till The Lilywhites är 8 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 5 i tabellen efter 19 omgångar. Alltför många oavgjorda matcher på senare tid har stoppat Chelsea’s framfart i tabellen. Deras kommande match mot The Lilywhites kan vara ett bra tillfälle att återigen börja vinna matcher.

Våra tips

Statistik och fakta för Chelsea vs Tottenham i Premier League

 • Chelsea har inte förlorat 24 av 26 av deras senaste matcher
 • Chelsea har gjort mål i 24 av de senaste 26 matcherna
 • I 8 av de senaste 10 hemmamatcherna Chelsea har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Chelsea har släppt in i 8 av de senaste 10 hemmamatcherna
 • Tottenham Hotspur har inte förlorat 7 av 9 av deras senaste matcher
 • Tottenham Hotspur har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Chelsea har inte förlorat 21 av de 22 senaste hemmamatcherna mot Tottenham Hotspur
 • Chelsea har gjort mål i 14 av de senaste 16 hemmamatcherna mot Tottenham Hotspur
 • I 9 av de senaste 11 av Chelseas matcher mot Tottenham Hotspur var antalet mål under 3.5
 • I 7 av de senaste 9 av Chelseas hemmamatcher mot Tottenham Hotspur var antalet mål över 2.5
 • Chelsea har vunnit 5 av de 6 senaste matcherna mot Tottenham Hotspur

Form: Chelsea mot Tottenham

Chelsea fortsätter trumma på

Chelsea hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Det har varit en händelserik tid för Chelsea de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra Tottenham med 1-0. Nästa match blev en besvikelse efter en 1-0-förlust mot Manchester City. Deras senaste match, där man tog sig an Brighton gav ett oavgjort resultat (1-1).

The Lilywhites flyter med

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Spurs de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Tottenham är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Morecambe med 3-1. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 0-1 mot Chelsea, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 2-3-vinst mot Leicester.

Eftersom The Blues både är bookmakarnas favorit till odds 1.79 och har starkare prestationer på sistone än vad Tottenham har visat upp, verkar The Blues vara det naturliga valet.

Chelsea vs Tottenham Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 19 september 2021, och Chelsea gick därifrån med en 3-0-seger. Chelsea går in i matchen mot Tottenham med 6-1-3 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. I den föregående 10 matcher mellan Chelsea och Tottenham kom över 2,5 mål upp 5 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Chelsea och Tottenham för närvarande i 8 poäng och 2 placeringar. The Blues kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Tottenham kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Tottenham är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Chelsea och Tottenham kommer att sluta.

Skytteligan

Romelu Lukaku är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Chelsea kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Tottenham ställa hoppet till Harry Kane att han ska lägga till fler mål till de 4 han gjort de senaste sex matcherna.