Deportivo Alaves vs Barcelona bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Barcelona förbereder sig för att möta Deportivo Alaves i La Liga. Efter 21 spelade matcher är Deportivo Alaves rankade som nummer 18 i La Liga med 17 poäng. Det ger en skillnad på 15 poäng till Barcelona, som ligger på plats 6 i tabellen med 32 poäng. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Deportivo Alaves. De skulle dock kunna skrälla mot Barcelona.

Våra tips

Statistik och fakta för Deportivo Alaves vs Barcelona i La Liga

 • Deportivo Alaves har inte vunnit 10 av 11 av deras senaste matcher
 • Deportivo Alaves har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna
 • Deportivo Alaves har spelat oavgjort de senaste 3 hemmamatcherna i rad
 • I 7 av de senaste 8 matcherna Barcelona har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Barcelona har inte förlorat 8 av 9 av deras senaste bortamatcher
 • Barcelona har släppt in i 10 av de senaste 11 matcherna
 • Barcelona har gjort mål i de senaste 8 matcherna i rad
 • Deportivo Alaves har inte vunnit de senaste 10 matcherna mot Barcelona i rad
 • Deportivo Alaves har släppt in i de senaste 12 matcherna mot Barcelona i rad
 • Deportivo Alaves har förlorat 8 av de 10 senaste matcherna mot Barcelona
 • I 7 av de senaste 9 av Deportivo Alavess hemmamatcher mot Barcelona var antalet mål under 2.5
 • I 8 av de senaste 10 av Deportivo Alavess hemmamatcher mot Barcelona var antalet mål under 3.5

Form: Deportivo Alaves mot Barcelona

Deportivo Alaves fortsätter att se bleka ut

Stämningen i Deportivo Alaves är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Det ser inte speciellt lovande ut just nu för Deportivo Alaves som bara lyckats plocka två poäng i de senaste tre matcherna. Först spelade de oavgjort efter resultatet 1-1 mot Real Sociedad, vilket senare följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat. Denna slutade matchen slutade 0-0 mot Athletic Bilbao, innan det blev ett riktigt nederlag med en 4-0-förlust mot Real Betis.

Barcelona fortsätter att plocka poäng

Barcelona hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Efter att ha skrapat ihop tre poäng på tre matcher är Barcelona på jakt efter en vinst igen. Mot Granada fick de nöja sig med ett oavgjort resultat (1-1), innan de återigen fick dela på poängen mot Real Madrid i en match som slutade 2-2. I sin senaste match lyckades man inte heller ta hem alla tre poäng efter ytterligare en oavgjord match som slutade 2-2 mot Athletic Bilbao.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Deportivo Alaves är det självklart att satsa på Barcelona till odds 1.60.

Deportivo Alaves vs Barcelona Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Deportivo Alaves & Barcelona spelades 30 oktober 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Deportivo Alaves har vunnit 0%, medan Barcelona har vunnit 80% av deras senaste möten i La Liga vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 0-2-8. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Deportivo Alaves och Barcelona blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Deportivo Alaves och Barcelona för närvarande i 15 poäng och 12 placeringar. Barcelona kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Deportivo Alaves på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Deportivo Alaves är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Deportivo Alaves och Barcelona kommer att sluta.

Skytteligan

Joselu har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Deportivo Alaves kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Barcelona. Gästerna hoppas att Luuk de Jong fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 2 mål på de senaste sex matcherna.