Leicester vs Brighton bästa odds och matchtips

Både Leicester och Brighton kommer att försöka åtminstone behålla men också förbättra sin position i Premier League. Lagen möts i vad som just nu är en kamp i mitten av tabellen i Premier League. The Foxes ligger på plats 10 i Premier League med 25 poäng efter att ha spelat 19 matcher. Avståndet till Brighton är 4 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 9 i tabellen efter 21 omgångar. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos The Foxes. De skulle dock kunna skrälla mot The Seagulls.

Våra tips

Statistik och fakta för Leicester vs Brighton i Premier League

 • Leicester har släppt in i 20 av de senaste 22 matcherna
 • Leicester har gjort mål i de senaste 11 matcherna i rad
 • I 9 av de senaste 11 matcherna Leicester har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leicester har vunnit 5 av 6 av deras senaste hemmamatcher
 • I de senaste 5 matcherna i rad Brighton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Brighton har inte förlorat 11 av 13 av deras senaste bortamatcher
 • Brighton har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
 • Brighton har inte vunnit 8 av 10 av deras senaste bortamatcher
 • Brighton har gjort mål i 8 av de senaste 9 matcherna
 • I de senaste 7 av Leicesters matcher mot Brighton var antalet mål under 3.5
 • I de senaste 3 av Leicesters matcher mot Brighton var antalet mål över 2.5
 • Leicester har inte förlorat 6 av de 7 senaste matcherna mot Brighton
 • Leicester har gjort mål i 6 av de senaste 7 matcherna mot Brighton
 • Leicester har vunnit 3 av de 4 senaste hemmamatcherna mot Brighton

Form: Leicester mot Brighton

Leicester fortsätter trumma på

The Foxes hoppas att den goda formen håller i sig. I sina tre senaste matcher vann Leicester först mot Liverpool med 1-0 innan segertåget fortsatte mot Watford som gav slutresultatet 4-1. Trenden höll tyvärr inte i sig då de förlorade mot Tottenham med 3-2 och därmed bröt sin vinnartrend.

Brighton är inne i ett bra flow

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Brighton eftersom de håller sin nivå. Efter att ha skrapat ihop tre poäng på tre matcher är Brighton på jakt efter en vinst igen. Mot West Brom fick de nöja sig med ett oavgjort resultat (1-1), innan de återigen fick dela på poängen mot Crystal Palace i en match som slutade 1-1. I sin senaste match lyckades man inte heller ta hem alla tre poäng efter ytterligare en oavgjord match som slutade 1-1 mot Chelsea.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Leicester det bästa valet här till odds 2.36.

Leicester vs Brighton Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann The Seagulls och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Leicester tar sig an Brighton med 5-2-1 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 4 gånger i den senaste 8 matcher mellan Leicester och Brighton blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 4 poäng. Även om Leicester inte kommer att ha en möjlighet att komma över Brighton i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Brighton, som nu ligger på 9 med 29 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

James Maddison är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Leicester kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Brighton ställa hoppet till Alexis Mac Allister att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.