Degerfors vs Hammarby bästa odds och matchtips

Toppen mot botten när Hammarby möter Degerfors för en match i Allsvenskan kommande söndag. Efter 27 spelade matcher är Degerfors rankade som nummer 14 i Allsvenskan med 28 poäng. Det ger en skillnad på 18 poäng till Hammarby, som ligger på plats 5 i tabellen med 46 poäng. Degerfors är omskakade efter flera raka förluster i Allsvenskan. Deras kommande möte mot Hammarby ger dem dock en möjlighet att återvända till vinnarspåret.

Våra tips

Statistik och fakta för Degerfors vs Hammarby i Allsvenskan.

  • Degerfors har förlorat de senaste 3 matcherna i rad;
  • Degerfors släppte in i 17 av de senaste 19 matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Degerfors senaste 2 av 4 matcher;
  • Degerfors släppte in de senaste 5 matcherna i rad.
  • Hammarby har vunnit i 4 av de senaste 5 matcherna;
  • Hammarby nätade i 11 av de senaste 13 matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Hammarbys senaste 3 av 5 matcherna;
  • Hammarby släppte in i 5 av de senaste 7 matcher.

Form: Degerfors mot Hammarby

Degerfors fortsätter att se bleka ut

Degerfors hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Degerfors har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-1 mot Elfsborg, innan IFK Göteborg besegrade dem med 1-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Häcken tog hem en seger med 2-0.

Hammarby fortsätter att plocka poäng

Hammarby hoppas att den goda formen håller i sig. Man har bara en enda förlust den senaste tiden och har besegrat Sirius och Örebro. Förlusten kom mot Mjällby med 2-0.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Degerfors är det självklart att satsa på Hammarby till oddset 2.05.

Degerfors vs Hammarby Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Degerfors mot Hammarby var ett Allsvenskan-möte så sent som 11 juli 2021 och vi såg då Hammarby ta en 5-1-vinst. Det var första gången de möttes i Allsvenskan.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Degerfors och Hammarby för närvarande i 18 poäng och 9 placeringar. Hammarby kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Degerfors kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Degerfors är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Degerfors och Hammarby kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Gustav Ludwigson när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Hammarby. Hans säsongssaldo är 10 mål just nu. 

Med 4 mål på de 6 senaste matcherna för Degerfors är Victor Edvardsen spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.