Malmö FF vs Häcken bästa odds och matchtips

Ligaledarna Malmö FF kommer gå in för att öka sin ledning till Häcken, när de möter varandra på Eleda Stadion on 15:00 20 november. I toppen av tabellen har Malmö FF tagit 54 poäng efter 27 omgångar. Som svar på det ligger Häcken däremot på plats 8 i Allsvenskan och Häcken har 35 poäng och 27 spelade matcher. Malmö FF går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i Allsvenskan.

Våra tips

Statistik och fakta för Malmö FF vs Häcken i Allsvenskan

  • Malmö FF har vunnit de senaste 3 matcherna i rad;
  • Malmö FF är obesegrade de senaste 5 matcherna i rad;
  • Malmö FF har vunnit i 4 av de senaste 5 matcher;
  • Malmö FF nätade i 35 av de senaste 37 matcher.
  • Häcken är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Häcken nätade i 24 av de senaste 26 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Häckens senaste 3 av 5 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Häckens senaste 4 av 6 matcher.

Form: Malmö FF mot Häcken

Malmö FF letar efter mer

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Malmö FF de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Malmö FF är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Sirius med 3-2. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 1-0 mot Chelsea, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 2-0-vinst mot IFK Göteborg.

Häcken flyter med

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Häcken som hållit sin nivå. Det har varit en blandad kompott med ett oavgjort resultat mot Östersund, innan de blev överkörda av Kalmar med 4-1. Senast tog de sig dock tillbaka till vinstkolumnen med 2-0 mot Degerfors.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Malmö FF till odds 1.47 ser ut att vara det bästa alternativet på lördag.

Malmö FF vs Häcken Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Malmö och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Malmö FF går in i matchen mot Häcken med 5-4-1 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. 4 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Malmö FF och Häcken blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Allsvenskan

Tabellställningen av Allsvenskan visar att Malmö FF och Häcken ligger 19 poäng och 7 platser ifrån varandra för tillfället. Malmö FF kommer säkert att försöka ta alla tre poängen kommande lördag för att visa att de förtjänar platsen i toppen av tabellen. Trots att Häcken är outsider i den här sammandrabbningen kommer Häcken definitivt att vilja göra det svårt för favoriterna och av den anledningen är vi spända på att se hur matchen mellan Malmö FF och Häcken kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Antonio-Mirko Colak. Han är toppskytt för Malmö FF, för närvarande på 13 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 gånger i deras 6 senaste matcher. 

Häcken kommer att hoppas att Alexander Jeremejeff hittar nätet igen. Han står på 10 mål men har inte hittat nätet den senaste tiden. Däremot har Patrik Wålemark gjort 4 i de senaste 5 matcherna.