Halmstads BK vs Elfsborg bästa odds och matchtips

Halmstads BK kommer att spela mot Elfsborg i omgång 28 av Allsvenskan vid Örjans Vall kommande söndag. Efter 27 spelade matcher är Halmstads BK rankade som nummer 13 i Allsvenskan med 30 poäng. Det ger en skillnad på 19 poäng till Elfsborg, som ligger på plats 4 i tabellen med 49 poäng. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Halmstads BK. De skulle dock kunna skrälla mot Elfsborg.

Våra tips

Statistik och fakta för Halmstads BK vs Elfsborg i Allsvenskan

  • Halmstads BK är obesegrade de senaste 4 matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Halmstads BKs senaste 9 av 11 matcher;
  • Halmstads BK släppte in i 11 av de senaste 13 matcherna;
  • Halmstads BK nätade i 6 av de senaste 8 matcherna.
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Elfsborgs senaste 5 av 7 matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Elfsborgs senaste 6 på bortaplan matcherna i rad;
  • Elfsborg nätade i 5 av de senaste 7 matcher;
  • Elfsborg har inte släppt in i 4 av de senaste 6 matcher.

Form: Halmstads BK mot Elfsborg

Halmstads BK är inne i ett bra flow

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Halmstads BK som hållit sin nivå. Halmstads BK har stött på blandade resultat i sina senaste tre matcher där man skrapat ihop fyra poäng. Det hela började med ett oavgjort resultat efter en 1-1-match mot Örebro, sen plockades tre viktiga poäng i en 1-0 vinst mot AIK. Tyvärr kunde de inte följa upp den vinsten utan åkte på en 1-0 förlust mot Djurgården i den senaste matchen.

Elfsborg vill återfå formen

Elfsborg hoppas att den goda formen håller i sig. Man var obesegrad i 4 av de senaste sex matcherna i rad, men den senaste tiden har man förlorat mot IFK Norrköping och sedan spelat lika mot Varberg.

Det ser ut som en jämn match, men Elfsborg verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Halmstads BKs.

Halmstads BK vs Elfsborg Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Halmstad och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-2. Halmstads BK tar sig an Elfsborg med 2-4-4 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. 4 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Halmstads BK och Elfsborg blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 19 poäng. Även om Halmstads BK inte kommer att ha en möjlighet att komma över Elfsborg i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Elfsborg, som nu ligger på 4 med 49 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Jeppe Okkels när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Elfsborg. Hans säsongssaldo är 7 mål just nu. 

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Halmstads BK är Marcus Antonsson spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.