Degerfors vs IFK Norrköping bästa odds och matchtips

Degerfors drar fördel av hemmaplan när IFK Norrköping gästar i Allsvenskan kommande söndag. På plats nummer 14 i Allsvenskan har Degerfors spelat ihop 28 poäng efter 28 matcher. Med 44 poäng befinner sig IFK Norrköping på plats 7 i tabellen med 28 spelade matcher. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Degerfors. De skulle dock kunna skrälla mot IFK Norrköping.

Våra tips

Statistik och fakta för Degerfors vs IFK Norrköping i Allsvenskan

  • Degerfors har förlorat de senaste 4 matcherna i rad;
  • Degerfors har förlorat de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • Degerfors har förlorat i 4 av de senaste 5 matcher;
  • Degerfors släppte in i 18 av de senaste 20 matcher.
  • IFK Norrköping har förlorat de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • IFK Norrköping släppte in i 16 av de senaste 18 matcher;
  • IFK Norrköping släppte in de senaste 9 matcherna i rad;
  • IFK Norrköping släppte in de senaste 9 matcherna i rad på bortaplan.

Form: Degerfors mot IFK Norrköping

Degerfors fortsätter sin förlorande svit

Degerfors tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Degerfors har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 1-0 mot IFK Göteborg, innan Häcken besegrade dem med 2-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Hammarby tog hem en seger med 4-1.

IFK Norrköping fortsätter att se bleka ut

IFK Norrköping tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. I de senaste tre matcherna har man besegrat Elfsborg med 3-2 men lyckades inte bibehålla momentumet och förlorad emot Kalmar. Senast blev det oavgjort mot topprankade Djurgården.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. IFK Norrköping är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 2.14.

Degerfors vs IFK Norrköping Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Degerfors & IFK Norrköping spelades 13 maj 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Degerfors går in i matchen mot IFK Norrköping med 0-1-0 i bagaget.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 16 poäng. Även om Degerfors inte kommer att ha en möjlighet att komma över IFK Norrköping i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IFK Norrköping, som nu ligger på 7 med 44 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Victor Edvardsen har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Degerfors kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter IFK Norrköping. 

Gästerna hoppas att Samuel Adegbenro fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 3 mål på de senaste sex matcherna.