Deportivo Alaves vs Athletic Bilbao bästa odds och matchtips

Deportivo Alaves kommer att spela mot Athletic Bilbao i omgång 20 av La Liga vid Estadio Mendizorroza kommande söndag. Deportivo Alaves befinner sig på plats nummer 18 i La Liga med 16 poäng från sina första 19 matcher. 11 poäng bakom dem och på plats nummer 10 hittar vi Athletic Bilbao som spelat 19 matcher. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Deportivo Alaves. De skulle dock kunna skrälla mot Athletic Bilbao.

Våra tips

Statistik och fakta för Deportivo Alaves vs Athletic Bilbao i La Liga

 • I 9 av de senaste 11 matcherna Deportivo Alaves har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Deportivo Alaves gjorde mål i 12 av de senaste 13 matcherna
 • Deportivo Alaves har inte vunnit 8 av 9 av deras senaste matcher
 • Deportivo Alaves har släppt in i 10 av de senaste 11 matcherna
 • Deportivo Alaves förlorade 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Athletic Bilbao har inte förlorat på 11 av 12 av deras senaste bortamatcher
 • Athletic Bilbao har inte vunnit 9 av 11 av deras senaste matcher
 • I de senaste 3 matcherna i rad Athletic Bilbao har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Athletic Bilbao har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Athletic Bilbao har oavgjort i 6 av 8 av deras senaste bortamatcher
 • I 11 av de senaste 13 Deportivo Alavess matcher mot Athletic Bilbao var antalet av mål under 2.5
 • I 12 av de senaste 13 Deportivo Alavess matcher mot Athletic Bilbao var antalet av mål under 3.5
 • I de senaste 3 Deportivo Alavess matcher mot Athletic Bilbao var antalet av mål under 1.5
 • Deportivo Alaves har inte förlorat de senaste 6 hemmamatcherna mot Athletic Bilbao i rad
 • Deportivo Alaves har vinst 4 av de 5 senaste hemmamatcherna mot Athletic Bilbao

Form: Deportivo Alaves mot Athletic Bilbao

Deportivo Alaves hoppas få stopp på lidandet

Deportivo Alaves tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Deportivo Alaves har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 2-0 mot Rayo Vallecano och Villarreal. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 1-1 mot Real Sociedad vilket gav en poäng.

Athletic Bilbao inne i ett bra flow

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Athletic Bilbao som hållit sin nivå. Man kommer till matchen med två raka segrar mot Osasuna och Atletico Mancha Real. Innan dess förlorade man med 2-1 mot superlaget Real Madrid.

Eftersom Athletic Bilbao både är oddsmakarnas favorit till odds 1.96 och har starkare prestationer på sistone än vad Deportivo Alaves har visat upp, verkar Athletic Bilbao vara det naturliga valet.

Deportivo Alaves vs Athletic Bilbao Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Deportivo Alaves och Athletic Bilbao var en jämn tillställning där Athletic Bilbao lyckades hitta en liten 1-0-seger. Deportivo Alaves har vunnit 40%, medan Athletic Bilbao har vunnit 30% av deras senaste möten i La Liga vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 4-3-3. I den föregående 10 matcher mellan Deportivo Alaves och Athletic Bilbao kom över 2,5 mål upp 2 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 3 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Deportivo Alaves och Athletic Bilbao för närvarande i 11 poäng och 8 placeringar. Athletic Bilbao kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Deportivo Alaves på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Deportivo Alaves är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Deportivo Alaves och Athletic Bilbao kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Joselu. Han är toppskytt för Deportivo Alaves, för närvarande på 10 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 4 av deras 6 senaste matcher. 

Athletic Bilbao kommer att hoppas att Inaki Williams hittar nätet igen. Han står på 5 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher. Även Oihan Sancet som gjort 4 på de senaste två matcherna bör man hålla utkik efter.