Villarreal vs Atletico Madrid bästa odds och matchtips

Både Villarreal och Atletico Madrid satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på på söndag. Villarreal befinner sig på plats nummer 8 i La Liga med 28 poäng från sina första 19 matcher. 4 poäng bakom dem och på plats nummer 4 hittar vi Atletico Madrid som spelat 19 matcher. 1 förlust i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Villarreal. De skulle dock kunna skrälla mot Atletico Madrid.

Våra tips

Statistik och fakta för Villarreal vs Atletico Madrid i La Liga

 • Villarreal har vinst de senaste 6 matcherna i rad
 • Villarreal har gjorde mål i 12 av de senaste 13 hemmamatcherna
 • Villarreal har inte förlorat de senaste 6 matcherna i rad
 • Atletico Madrid har släppt in i de senaste 19 bortamatcherna i rad
 • I 7 av de senaste 9 bortamatcherna Atletico Madrid har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Atletico Madrid har förlorade de senaste 3 bortamatcherna i rad
 • Atletico Madrid har inte vunnit 6 av 8 av deras senaste bortamatcher
 • I de senaste 11 Villarreals hemmamatcher mot Atletico Madrid var antalet av mål under 3.5
 • I 8 av de senaste 10 Villarreals hemmamatcher mot Atletico Madrid var antalet av mål under 2.5
 • Villarreal har inte vunnit de senaste 7 matcherna mot Atletico Madrid i rad
 • Villarreal har inte förlorat 5 av de 6 senaste hemmamatcherna mot Atletico Madrid
 • Villarreal har släppt in i 7 av de senaste 9 matcherna mot Atletico Madrid

Form: Villarreal mot Atletico Madrid

Villarreal fortsätter glänsa

Villarreal fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. I sina tre senaste matcher vann Villarreal först mot Deportivo Alaves med 5-2 innan segertåget fortsatte mot Levante som gav slutresultatet 5-0. Trenden höll tyvärr inte i sig då de förlorade mot Sporting Gijon med 2-1 och därmed bröt sin vinnartrend.

Atletico Madrid hoppas kunna utöka poängen.

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Atletico Madrid som hållit sin nivå. Atletico Madrid kommer till matchen med två raka segrar mot Rayo Vallecano och Rayo Majadahonda som man körde över med hela 5-0. Innan dess förlorade man med 2-1 mot Granada.

Villarreal har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.75 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 2.71.

Villarreal vs Atletico Madrid Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 29 augusti 2021. Villarreal har vunnit 20%, medan Atletico Madrid har vunnit 30% av deras senaste möten i La Liga vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-5-3. De senaste matcherna mellan Villarreal och Atletico Madrid har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 4 poäng. Även om Villarreal inte kommer att ha en möjlighet att komma över Atletico Madrid i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Atletico Madrid, som nu ligger på 4 med 32 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Gerard Moreno har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Villarreal kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Atletico Madrid. Gästerna hoppas att Angel Correa fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 3 mål på de senaste sex matcherna.