Real Sociedad vs Getafe bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Real Sociedad förbereder sig för att möta Getafe i La Liga. Efter 20 spelade matcher är Real Sociedad rankade som nummer 5 i La Liga med 33 poäng. Det ger en skillnad på 12 poäng till Getafe, som ligger på plats 16 i tabellen med 21 poäng. 1 förlust i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Real Sociedad. De skulle dock kunna skrälla mot Getafe.

Våra tips

Statistik och fakta för Real Sociedad vs Getafe i La Liga

  • Real Sociedad har inte förlorat 11 av 13 av deras senaste hemmamatcher
  • Real Sociedad har gjort mål i 8 av de senaste 10 hemmamatcherna
  • I 3 av de senaste 4 matcherna Real Sociedad har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Getafe har inte vunnit 11 av 12 av deras senaste bortamatcher
  • Getafe har släppt in i 11 av de senaste 13 bortamatcherna
  • I 25 av de senaste 27 av Real Sociedads matcher mot Getafe var antalet mål under 3.5
  • Real Sociedad har gjort mål i 16 av de senaste 17 matcherna mot Getafe
  • I de senaste 6 av Real Sociedads hemmamatcher mot Getafe var antalet mål över 2.5
  • I 5 av de senaste 6 hemmamatcherna Real Sociedad har spelat mot Getafe har båda lagen gjort mål
  • Real Sociedad har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna mot Getafe

Form: Real Sociedad mot Getafe

Real Sociedad fortsätter trumma på

Real Sociedad hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Real Sociedad har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 2-3-vinst mot Leganes. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Celta Vigo med 1-0 innan de i förra matchen besegrade Atletico Madrid med 2-0.

Getafe fortsätter att plocka poäng

Getafe hoppas att den goda formen håller i sig. Getafe är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Real Madrid med 1-0. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 1-0 mot Sevilla, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 4-2-vinst mot Granada.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Real Sociedad är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.67.

Real Sociedad vs Getafe Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Real Sociedad & Getafe spelades 3 oktober 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Real Sociedad tar sig an Getafe med 3-1-6 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. I de föregående 10 matcherna mellan Real Sociedad och Getafe kom över 2,5 mål upp 7 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Real Sociedad och Getafe för närvarande i 12 poäng och 11 placeringar. Real Sociedad kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Getafe kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Getafe är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Real Sociedad och Getafe kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Enes Unal när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Getafe. Hans säsongssaldo är 7 mål just nu.

Med 4 mål på de 6 senaste matcherna för Real Sociedad är Mikel Oyarzabal spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.