Deportivo Alaves vs Real Sociedad bästa odds och matchtips

Deportivo Alaves drar fördel av hemmaplan när Real Sociedad gästar i La Liga på söndag. Deportivo Alaves har för närvarande plats 18 i tabellen med 15 poäng efter 18 spelade matcher. Med 18 omgångar bakom sig har Real Sociedad lyckats samla ihop 29 poäng och ligger på plats 6 i La Liga. Det är tuffa tider för både Deportivo Alaves och Real Sociedad i La Liga. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Deportivo Alaves vs Real Sociedad i La Liga

  • I 8 av de senaste 10 matcherna Deportivo Alaves har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Deportivo Alaves har gjorde mål i 11 av de senaste 12 matcherna
  • Deportivo Alaves har släppt in i 9 av de senaste 10 matcherna
  • Deportivo Alaves har inte vunnit 7 av 8 av deras senaste matcher
  • Deportivo Alaves förlorade de senaste 3 matcherna i rad
  • I 9 av de senaste 10 Deportivo Alaves matcher mot Real Sociedad var antalet av mål under 3.5
  • Deportivo Alaves har inte vunnit 6 av de 8 senaste matcherna mot Real Sociedad
  • Deportivo Alaves har inte förlorat 6 av de 8 senaste hemmamatcherna mot Real Sociedad
  • I de senaste 20 Deportivo Alaves matcher mot Real Sociedad var antalet av mål under 4.5
  • Deportivo Alaves har gjorde inte mål i 4 av de senaste 5 matcherna mot Real Sociedad

Form: Deportivo Alaves mot Real Sociedad

Deportivo Alaves har stora problem

Deportivo Alaves tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Deportivo Alaves har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-1 mot Linares Deportivo, innan Rayo Vallecano besegrade dem med 2-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Villarreal tog hem en seger med 5-2.

Real Sociedad är inne i ett bra flow

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Real Sociedad de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Man har en seger på de tre senaste matcherna mot Zamora och har även förlorat mot Betis och Villareal.

Det ser ut som en jämn match, men Real Sociedad verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Deportivo Alavess.

Deportivo Alaves vs Real Sociedad Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Real Sociedad och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 4-0. Deportivo Alaves går in i matchen mot Real Sociedad med 3-1-6 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. I den föregående 10 matcher mellan Deportivo Alaves och Real Sociedad kom över 2,5 mål upp 4 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 1 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 14 poäng. Även om Deportivo Alaves inte kommer att ha en möjlighet att komma över Real Sociedad i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Real Sociedad, som nu ligger på 6 med 29 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Mikel Oyarzabal när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Real Sociedad. Hans säsongssaldo är 6 mål just nu.

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Deportivo Alaves är Joselu spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.