Djurgården vs Halmstads BK bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Djurgården förbereder sig för att möta Halmstads BK i Allsvenskan. Djurgården befinner sig på plats nummer två i Allsvenskan med 50 poäng från sina första 26 matcher. 20 poäng bakom dem och på plats nummer tolv hittar vi Halmstads BK som spelat 26 matcher. Även om Halmstads BK går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i Allsvenskan.

Våra tips

Statistik och fakta för Djurgården vs Halmstads BK

  • Djurgården släppte in i åtta av de senaste tio matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Djurgårdens senaste fem av sju matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Djurgårdens senaste fyra hemmamatcherna i rad.
  • Halmstads BK är obesegrade de senaste tre matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Halmstads BKs senaste åtta av tio matcher;
  • Halmstads BK släppte in i tio av de senaste tolv matcher;
  • Halmstads BK nätade i sex av de senaste åtta matcher.

Form: Djurgården mot Halmstads BK

Djurgården njuter av en stabil insats

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Djurgården de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Djurgården är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Kalmar FF med 3-2. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 3-0 mot IFK Göteborg, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 1-0 vinst mot Örebro.

Svårslagna Halmstads BK

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Halmstads BK eftersom de håller sin nivå. Man är obesegrad de tre senaste matcherna och har tagit en 3-2 vinst mot Häcken, lika mot Örebro och senast blev det en vinst mot topprankade AIK.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Djurgården till odds 1.67 ser ut att vara det bästa alternativet på lördag.

Djurgården vs Halmstads BK Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0 match som spelades 12 juli 2021. Djurgården går in i matchen mot Halmstads BK med 8-1-1 i bagaget från deras senaste tio matcher i Allsvenskan. De senaste tio matcherna mellan Djurgården och Halmstads BK var över 2,5 mål ett vinnande spel sju gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna sex gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 20 poäng. Även om Halmstads BK inte kommer att ha någon att ta sig förbi Djurgården i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Djurgården, som nu är nummer två med 50 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Sadat Karim när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet tre gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag Halmstads BK. Han har dock haft måltorka de senaste två matcherna.

Med två mål på de sex senaste matcherna för Djurgården är Edward Chilufya och Emmanuel Banda spelarna man ska hålla utkik efter eftersom de kommer att sikta på fler mål.