Mjällby vs Sirius bästa odds och matchtips

När både Mjällby och Sirius njuter av bekvämligheten i mitten av tabellen, kan det bädda för en spännande närkamp där båda lagen vill stärka sin position i tabellen på Strandvallen klockan 17:30 6:e november i omgång 27 i Allsvenskan. Efter 26 spelade matcher är Mjällby rankade som nummer elva i Allsvenskan med 31 poäng. Det ger en skillnad på en poäng till Sirius, som ligger på plats 13 i tabellen med 30 poäng. Sirius siktar på att utöka ledningen mot Mjällby i Allsvenskan, när paret möter varandra kommande lördag.

Våra tips

Statistik och fakta för Mjällby vs Sirius

  • Mjällby har inte släppt in i nio av de senaste elva matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Mjällbys senaste fyra av sex matcher;
  • Mjällby nätade i sex av de senaste åtta matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Mjällbys senaste fyra av sex matcher.
  • Sirius har förlorat de senaste tre matcherna i rad;
  • Sirius vann inte de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
  • Sirius har förlorat i fyra av de senaste fem matcher;
  • Sirius släppte in i tio av de senaste tolv matcher.

Form: Mjällby mot Sirius

Mjällby fortsätter trumma på

Mjällby hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Mjällby har sett både ljus och mörker i deras senaste tre matcher, vilket resulterat i fyra poäng. Först förlorade man med 3-1 mot IFK Göteborg innan man spelade oavgjort i en match som slutade 2-2 mot IFK Norrköping. Den senaste matchen gick dock bättre och slutresultatet blev då 2-0 mot Hammarby vilket gav tre härliga poäng.

Sirius fortsätter att se bleka ut.

Sirius tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Man har inte tagit en enda poäng på de senaste tre matcherna och har förlorat mot Elfsborg (3-0), Hammarby (1-0) och Malmö (2-3).

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Sirius är det självklart att satsa på Mjällby till odds 1.80.

Mjällby vs Sirius Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Mjällby mot Sirius var ett Allsvenskan-möte så sent som 4 juli 2021 och vi såg då Sirius ta en 2-1 vinst. Mjällby tar sig an Sirius med 1-1-1 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan.

Tabellställningar i Allsvenskan

Efter en titt på Allsvenskan-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för lagen eftersom det bara skiljer poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 27 för Sirius den här säsongen, kommer gästerna att ha en möjlighet att komma ikapp Mjällby eller till och med komma över dem i tabellen. Mjällby, som nu är nummer 11 med 31 poäng, kommer säkerligen att försöka dra nytta av hemmaplan och studsa längre bort från sina motståndare. Matchen på lördag är säkerligen något att vara spänd på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Amin Sarr. Han är toppskytt för Mjällby, för närvarande på sex mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i tre av deras sex senaste matcher. 

Sirius kommer att hoppas att Christian Kouakou hittar nätet igen. Han står på elva mål den här säsongen och gjorde mål i två av deras sex senaste matcher.