Elche – Deportivo Alaves: Bästa oddsen och matchtipsen

Endast en förlust på de sex senaste matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Elche. Nu står viktiga poäng på spel i bottenstriden, vilken Elche är på väg att lämna efter att ha samlat ihop fyra poäng mot topplagen Villarreal och Real Madrid. Elche innehar plats 15 i La Liga just nu och har samlat ihop 23 poäng efter 22 spelade matcher. Sex poäng bakom befinner sig Deportivo Alaves på plats 19 och behöver vinst mot Elche för att hålla överlevnadshoppet i Primera Division levande. Därmed blir det en viktig match för båda lagen som vill stanna i den spanska högstaligan.

Våra tips

Statistik och fakta för Elche vs Deportivo Alaves i La Liga

  • Elche har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna
  • I 4 av de senaste 5 matcherna Elche har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Elche har undvikit förlust i 5 av deras 6 senaste matcher
  • Elche har släppt in mål i 4 av de senaste 5 matcherna
  • Deportivo Alaves har bara vunnit 1 av deras 12 senaste matcher
  • Deportivo Alaves har förlorat de senaste 5 bortamatcherna
  • Deportivo Alaves har släppt in mål i 12 av de senaste 14 matcherna
  • Deportivo Alaves har inte gjort mål på 3 matcher
  • I de senaste 3 av Elches matcher mot Deportivo Alaves var antalet mål under 2.5
  • I de senaste 3 av Elches matcher mot Deportivo Alaves var antalet mål under 3.5

Form: Elche mot Deportivo Alaves

Elches formkurva pekar uppåt

Elche hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Elche ser svårslagna ut just nu efter fyra raka matcher utan förlust. Det började med en mållös match i Granada, fortsatte genom att man lyckades skrälla mot Villarreal och vinna med 1-0. Sedan blev det seger med 1-2 mot Espanyol på bortaplan innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 2-2 i en oavgjord match mot Real Madrid.

Deportivo Alaves har problem att nå bra resultat

Deportivo Alaves hoppas bryta sin dåliga trend i denna matchen. Bara en enda poäng har Deportivo Alaves lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en mållös match mot Athletic Bilbao. Men sedan blev de besegrade av Real Betis med 4-0. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Barcelona vann med 0-1 efter ett sent avgörande.

Elche har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av en välbekant omgivning tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.5 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 3.00.

Elche vs Deportivo Alaves Matchhistorik

Elche går in i matchen mot Deportivo Alaves med 1-0-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga.

Tabellställningar i La Liga

Enligt La Liga tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande sex poäng och fyra platser. Den här omgången kommer säkerligen att påverka båda lagen under resten av säsongen. Därför kan vi knappt hålla oss inför att se Elche och Deportivo Alaves slåss om poängen i sin kommande sammandrabbning.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Joselu när man letar efter en målskytt. Han verkar vara Alavés spjutspets och har träffat gjort två mål på de senaste sex matcherna för sitt lag Deportivo Alaves. Hans totala målfacit är på 10 just nu.

Med samma målfacit de sex senaste matcherna för Elche är Lucas Boye spelaren man ska hålla utkik efter.