Elche vs Barcelona: Bästa oddsen och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Barcelona förbereder sig för att möta Elche i La Liga. Som nummer 14 har Elche lyckats skrapa ihop 29 poäng efter 26 spelade matcher. Med 42 poäng har Barcelona efter 26 matcher placerat sig på plats plats 6 i La Liga. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Elche. De kommer nog få det tufft mot Barcelona.

Våra tips

Statistik och fakta för Elche vs Barcelona i La Liga

 

 

 

Form: Elche mot Barcelona

Elche flyter med

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Elche de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Det är nu eller aldrig som gäller för Elche, och just nu ser det mer ut som “aldrig”. Den dåliga trenden började med en 2-0-förlust i ett möte med Sevilla, men därefter lyckades man resa och slå Rayo Vallecano med 2-1. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senaste på en 3-0-förlust mot Levante.

Barcelona fortsätter trumma på

Barcelona hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Barcelona ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (1-1) mot SSC Napoli, innan de besegrade Valencia med 1-4 och sedan SSC Napoli med 2-4.

Med dessa starka prestationer på sistone verkar Barcelona ha goda chanser att vinna mot Elche.

Elche vs Barcelona Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Barcelona och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-2. Elche går in i matchen mot Barcelona med 0-1-6 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. 5 gånger i den senaste 7 matcher mellan Elche och Barcelona blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 1 gånger i dessa 7 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 13 poäng. Även om Elche inte kommer att ha en möjlighet att komma över Barcelona i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Barcelona, som nu ligger på 6 med 42 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Pere Milla har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Elche kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Barcelona. Gästerna hoppas att Pierre-Emerick Aubameyang fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 5 mål på de senaste sex matcherna.