Elche vs Deportivo Alaves bästa odds och matchtips

Elche tar sig an Deportivo Alaves för en spännande match i La Liga på lördag på Estadio Martinez Valero. Elche har för närvarande plats 15 i tabellen med 23 poäng efter 22 spelade matcher. Med 22 omgångar bakom sig har Deportivo Alaves lyckats samla ihop 17 poäng och ligger på plats 19 i La Liga. 1 förlust i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Elche. De skulle dock kunna skrälla mot Deportivo Alaves.

Våra tips

Statistik och fakta för Elche vs Deportivo Alaves i La Liga

  • Elche har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna
  • I 4 av de senaste 5 matcherna Elche har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Elche har inte förlorat 5 av 6 av deras senaste matcher
  • Elche har släppt in i 4 av de senaste 5 matcherna
  • Deportivo Alaves har inte vunnit 11 av 12 av deras senaste matcher
  • Deportivo Alaves har förlorat de senaste 5 bortamatcherna i rad
  • Deportivo Alaves har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna
  • Deportivo Alaves har inte gjort mål i de senaste 3 matcherna i rad
  • I de senaste 3 av Elches matcher mot Deportivo Alaves var antalet mål under 2.5
  • I de senaste 3 av Elches matcher mot Deportivo Alaves var antalet mål under 3.5

Form: Elche mot Deportivo Alaves

Elche är svåra att bryta ner

Elche hoppas att den goda formen håller i sig. Elche ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Villarreal med 1-0 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 0-0 i en oavgjord match mot Real Madrid. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 2-2 och därmed alltså oavgjort mot Real Madrid.

Deportivo Alaves hoppas på en nystart

Stämningen i Deportivo Alaves är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Bara ett enda poäng har Deportivo Alaves lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 0-0 mot Athletic Bilbao, innan de blev besegrade av Real Betis med 4-0. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Barcelona vann med 0-1.

Elche har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.37 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 3.10.

Elche vs Deportivo Alaves Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Deportivo Alaves och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 1-0. Elche går in i matchen mot Deportivo Alaves med 1-0-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 6 poäng. Även om Deportivo Alaves inte kommer att ha någon att ta sig förbi Elche i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Elche, som nu är nummer 15 med 23 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Joselu när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Deportivo Alaves. Hans säsongssaldo är 10 mål just nu.

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Elche är Lucas Boye spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.