Elche vs Rayo Vallecano bästa odds och matchtips

Elche välkomnar Rayo Vallecano för en match i La Liga på Estadio Martinez Valero kommande fredag. På plats nummer 14 i La Liga har Elche spelat ihop 26 poäng efter 24 matcher. Med 31 poäng befinner sig Rayo Vallecano på plats 11 i tabellen med 24 spelade matcher. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Elche. De skulle dock kunna skrälla mot Rayo Vallecano.

Våra tips

Statistik och fakta för Elche vs Rayo Vallecano i La Liga

 • Elche har gjort mål i 12 av de senaste 14 matcherna
 • I 5 av de senaste 7 matcherna Elche har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Elche har inte förlorat 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Elche har inte vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Rayo Vallecano har släppt in i 16 av de senaste 17 bortamatcherna
 • Rayo Vallecano har förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • Rayo Vallecano har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • Elche har gjort mål i de senaste 4 matcherna mot Rayo Vallecano i rad
 • I 4 av de senaste 5 av Elches matcher mot Rayo Vallecano var antalet mål under 3.5
 • Elche har vunnit 3 av de 4 senaste matcherna mot Rayo Vallecano
 • Elche har inte förlorat 3 av de 4 senaste matcherna mot Rayo Vallecano

Form: Elche mot Rayo Vallecano

Elche fortsätter att plocka poäng

Elche hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Elche har stött på blandade resultat i sina senaste tre matcher där man skrapat ihop fyra poäng. Det hela började med ett oavgjort resultat efter en 2-2-match mot Real Madrid, sen plockades tre viktiga poäng i en 3-1 vinst mot Deportivo Alaves. Tyvärr kunde de inte följa upp den vinsten utan åkte på en 2-0förlust mot Sevilla i den senaste matchen.

Rayo Vallecano har problem att hitta bra resultat

Rayo Vallecano hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Rayo Vallecano har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-0 mot Celta Vigo, innan Real Betis besegrade dem med 1-2. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Osasuna tog hem en seger med 0-3.

Elche har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.90 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 2.71.

Elche vs Rayo Vallecano Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Rayo Vallecano och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Elche går in i matchen mot Rayo Vallecano med 3-0-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. I den föregående 5 matcher mellan Elche och Rayo Vallecano kom över 2,5 mål upp 3 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 2 gånger i dessa 5 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 5 poäng. Även om Elche inte kommer att ha en möjlighet att komma över Rayo Vallecano i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Rayo Vallecano, som nu ligger på 11 med 31 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande fredag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Lucas Boye. Han är toppskytt för Elche, för närvarande på 7 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher.

Rayo Vallecano kommer att hoppas att Alvaro Garcia hittar nätet igen. Han står på 5 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.