Elche vs Real Betis: Bästa oddsen och matchtipsen

Med en topp 5-placering borde Real Betis kunna hantera Elche i den kommande rundan. Med de sistnämnda i botten av tabellen, bör g’sterna få en enkel resa, men Elche är i desperat behov av poäng.

Längst ner i tabellen har Elche tagit nio poäng efter 22 omgångar, medan Real Betis har samlat ihop 37 poäng. Det placerar den senare på plats 5 i La Liga.

Deras kommande fajt är en tuff utmaning för Elche, som möter Real Betis i sin ständiga kamp för att undvika nedflyttning. De borde vara motiverade till att skrälla här mot en så pass tuff motståndare som Real Betis.

Statistik och fakta för Elche vs Real Betis i La Liga

  • Elche har släppt in i 17 av de senaste 19 hemmamatcherna
  • Elche har inte vunnit 10 av sina senaste 12 hemmamatcher
  • Elche har släppt in i 10 av de senaste 11 matcherna
  • Elche har inte vunnit 9 av sina senaste 11 matcher
  • I 7 av Elches senaste 9 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 8 av de senaste 10 matcherna Real Betis har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 8 av Real Betiss senaste 10 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Real Betis har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna
  • Real Betis har gjort mål i 9 av de senaste 10 matcherna
  • Real Betis har släppt in i 8 av de senaste 9 bortamatcherna

Elche vs Real Betis Preview

Elche form

Elche har varit bleka i sina tre senaste matcher, även om de öppnade med en 3-1-seger mot Villarreal. De kunde ej följa upp lika bra och förlorade med 4-0 mot Real Madrid, för att senast återigen bjuda bort alla poäng efter 0-1-förlust mot Espanyol. Elche klarade endast av att ta en seger av sex möjliga på Estadio Martinez Valero i La Liga. De spelade oavgjort i en och förlorade fyra av dessa matcher, där de nätade fem och släppte in sju mål.

Real Betis form

Real Betis ser tillbaka på sina tre senaste matcher med sex poäng insamlat. Mot Celta Vigo blev det förlust efter 3-4, men de reste sig snabbt och vann mot Almeria i en 2-3-match. De följde upp vinsten med en ny 2-1-seger mot Real Valladolid i den senaste matchen. Real Betis tog fem segrar och 17 poäng i tidigare fem mötena med lagen från botten sex i La Liga, de gjorde tolv mål samtidigt som de släppte in sju. Real Betis har plockat fyra segrar från de sex senaste bortamatcherna i La Liga, det blev även två förluster samtidigt som man gjorde åtta mål och släppte in sju.

Elche vs Real Betis H2H

Elche åkte på en smäll när Real Betis plockade ner dem med 3-0 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 1-0-seger. Elche går in i matchen mot Real Betis med 2-2-3 i ryggen från deras senaste sju möten. En win-rate på 29% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Båda lagen gjorde mål tre gånger i de senaste sju matcherna mellan Elche och Real Betis.

Över 2.5 mål blev vinnare fyra gånger av de senaste sju matcherna mellan lagen. Elche gjorde ett snitt på 0.71 mål, medan Real Betis snittade 1.57 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Elche’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i åtta av gästernas senaste tio matcher. Real Betis lyckades hitta nät 2.4 gånger i snitt under den här perioden.

Tabellställningar i La Liga

Elche tog blygsamma två segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i två av matcherna, medan det blev sex förluster. Real Betis vann fem av de 10 senaste och spelade oavgjort noll samt förlorade fem av matcherna under denna period. Real Betis kommer med en bra känsla att hitta nät kommande fredag mot Elche som endast hållit nollan en gång i de 10 senaste hemmamatcherna. Besökarna har kämpat sig till två hållna nollor i sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Elche gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Real Betis har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen har gjort mål i 4 raka Real Betis-matcher.

Pere Milla är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Elche kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Real Betis ställa hoppet till Sergio Canales att han ska lägga till fler mål till de tre han gjort de senaste sex matcherna.

Elche kan sakna upp till tre spelare till deras kommande match kommande fredag.

Alex Collado, Josan och John Nwankwo finns bland de tre spelarna som saknas för Elche på fredag.

Några av de tre som kommer att befinna sig på sidlinjen är Youssouf Sabaly, Paul Akouokou och Juan Cruz.