Elfsborg vs AIK bästa odds och matchtips

Det är mer än 3 poäng på spel när Elfsborg tar sig an AIK på Borås Arena i Allsvenskan. På plats 4 i Allsvenskan ligger just nu Elfsborg som samlat ihop 52 poäng efter deras 28 spelade matcher. Med 53 poäng befinner sig AIK på plats 3 efter 28 spelade matcher. 1 förlust i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Elfsborg. De skulle dock kunna skrälla mot AIK.

Våra tips

Statistik och fakta för Elfsborg vs AIK i Allsvenskan.

  • Elfsborg är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • Elfsborg nätade i 6 av de senaste 8 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Elfsborgs senaste 4 av 6 matcher;
  • Elfsborg har inte släppt in i 5 av de senaste 7 matcher.
  • AIK har förlorat i 4 av de senaste 5 matcher på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i AIKs senaste 7 av 9 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 2.5 i AIKs senaste 6 av 8 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i AIKs senaste 4 på bortaplan matcher i rad.

Form: Elfsborg mot AIK

Elfsborg fortsätter trumma på

Elfsborg hoppas att den goda formen håller i sig. När man tittar på Elfsborg’s senaste tre matcher är det svårt att sia om vad som komma skall. I mötet med IFK Norrköping tog de en vinst med 3-2, följt av ett oavgjort resultat, (0-0) mot Varbergs BoIS FC. Senast det begavs fick man lämna matchen djupt besvikna efter en tung 1-0 förlust mot Halmstads BK.

AIK letar efter mer

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller AIK eftersom de håller sin nivå. AIK har sett både ljus och mörker i deras senaste tre matcher, vilket resulterat i 4 poäng. Först förlorade man med 1-0 mot Halmstads BK innan man spelade oavgjort i en match som slutade 3-0 mot Östersund. Den senaste matchen gick dock bättre och slutresultatet blev då 0-1 mot Varbergs BoIS FC vilket gav tre härliga poäng.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Elfsborg det bästa valet här till odds 2.57.

Elfsborg vs AIK Matchhistorik

I senaste matchen mellan Elfsborg och AIK var det en tillknäppt match som AIK lyckades vinna med 1-0. Elfsborg har vunnit 10%, medan AIK har vunnit 50% av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 1-4-5. I den föregående 10 matcher mellan Elfsborg och AIK kom över 2,5 mål upp 6 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Efter en titt på Allsvenskan-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för de konkurrerande lagen eftersom det bara skiljer 1 poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 29 för hemmalaget, kommer Elfsborg att ha en möjlighet att komma ikapp AIK eller till och med komma över besökarna i ligan. AIK, som nu ligger på 3 med 53 poäng och kommer att göra sitt bästa för att komma längre bort från sina motståndare. Matchen på måndag är definitivt något att glädjas åt.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Nicolas Stefanelli när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag AIK. 

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Elfsborg är Jeppe Okkels spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.