Mjällby vs Örebro bästa odds och matchtips

Mjällby är favorittippade på måndag mot Örebro i Allsvenskan. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Strandvallen. Som nummer 11 har Mjällby lyckats skrapa ihop 34 poäng efter 28 spelade matcher. Med 17 poäng har Örebro efter 28 matcher placerat sig på plats plats 15 i Allsvenskan. Örebro siktar på att utöka ledningen mot Mjällby i Allsvenskan, när paret möter varandra kommande måndag.

Våra tips

Statistik och fakta för Mjällby vs Örebro i Allsvenskan

  • Mjällby nätade i 8 av de senaste 10 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Mjällbys senaste 4 av 6 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Mjällbys senaste 4 av 6 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Mjällbys senaste 2 av 4 matcher.
  • Örebro har förlorat de senaste 3 matcherna i rad;
  • Örebro vann inte de senaste 8 matcherna i rad;
  • Örebro vann inte de senaste 7 matcherna i rad på bortaplan;
  • Örebro har förlorat i 7 av de senaste 8 matcher.

Form: Mjällby mot Örebro

Mjällby letar efter mer

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Mjällby de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Mjällby är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Hammarby med 2-0. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 3-2 mot Sirius, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 2-0-vinst mot Östersund.

Örebro kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

Resultaten har varit katastrofala för Örebro på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. Man kommer till matchen med tre raka förluster mot topplagen Djurgården, Hammarby och Kalmar FF.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Örebro är det självklart att satsa på Mjällby till odds 1.35.

Mjällby vs Örebro Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 7 augusti 2021. Mjällby har vunnit 50%, medan Örebro har vunnit 30% av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 5-2-3. De senaste matcherna mellan Mjällby och Örebro har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 17 poäng. Även om Örebro inte kommer att ha någon att ta sig förbi Mjällby i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Mjällby, som nu är nummer 11 med 34 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Amin Sarr har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Mjällby kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Örebro. 

Gästerna hoppas att Agon Mehmeti fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 2 mål på de senaste sex matcherna.