Elfsborg vs Häcken bästa odds och match tips

Även om oddsen är ganska lika är skillnaden mellan de två lagen lite större än vad vi kan se. Häcken spelar inte lika bra som säsongen innan och det märks. Med 33 poäng efter 17 matcher Elfsborg är på plats nummer 4 i Allsvenskan. Häcken spelar ikapp med 22 poäng från 17 matcher och en ranking som nummer 9 inför deras kommande möte. Elfsborg hoppas kunna orsaka mer elände mot det lågt placerade Häcken kommande måndag.

Våra tips

Statistik och fakta för Elfsborg VS. Häcken.

  • Elfsborg är obesegrade de senaste 9 matcherna i rad;
  • Elfsborg är obesegrade de senaste 5 matcherna i rad hemma;
  • Elfsborg har vunnit i de senaste 4 av 5 matcher hemma;
  • Elfsborg nätade i de senaste 20 av 22 matcher.
  • Häcken har förlorat de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Häcken nätade i de senaste 15 av 17 matcher;
  • Häcken släppte in i de senaste 15 av 17 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Häckens senaste 8 av 10 matcher.

Form: Elfsborg mot Häcken

Elfsborg fortsätter att plocka poäng.

Elfsborg hoppas fortsätta deras starka form med ytterligare ett bra resultat. I de tre senaste matcherna för Elfsborg tog de en 2-0 vinst mot Hammarby de och följt med 2-2 mot Hammarby och slutligen, i den senaste matchen blev det 3-0 vinst mot Kalmar FF.

Häcken kan vara mycket mycket bättre.

Resultaten har inte varit vad förväntas av Häcken de senaste veckorna. I de tre senaste matcherna för Häcken förlorade de 3-0 till Degerfors de och följt med 2-1 förlust mot AIK och slutligen, i den senaste matchen blev det 3-2 vinst mot IFK Göteborg.

Eftersom Elfsborg både är bookmakarnas favorit till odds 2.08 och har starkare prestationer på sistone än vad Häcken har visat upp, verkar Elfsborg vara det naturliga valet.

Elfsborg VS. Häcken Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Elfsborg vs Häcken spelades 25 Juli 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Elfsborg tar sig an Häcken med 2-3-5 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Elfsborg och Häcken blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 11 poäng. Även om Häcken inte kommer att ha någon möjlighet att komma över Elfsborg i närtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Elfsborg, som nu är nummer 4 med 33 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. I alla fall kommer matchen på måndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Alexander Jeremejeff när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 4 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Häcken. Hans säsongssaldo är 8 mål just nu.

Med bara 1 mål på de 6 senaste matcherna för Elfsborg är Marokhy Ndione spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål. Han är en talangfull spelare som söker en bättre form. Vi förväntar oss många mål och Marokhy Ndione är förmodligen någon som kommer att göra mål.