Mjällby vs AIK bästa odds och match tips

Vi hoppas att titta på en väldigt intressant match! Mjällby verkar inte vara på en bra plats innan de tar emot AIK i omgång 18 av Allsvenskan. Efter 17 matcher är Mjällby rankad som nummer 14 i Allsvenskan med 15 poäng. Det gör ett gap av 21 poäng till AIK, som sitter på plats nummer 1 efter de har samlat 36 poäng. Mjällby ligger tvåsiffrigt efter AIK i tabellen, men att slå ligaledarna i Allsvenskan är fortfarande jätte fint.

Våra tips

Statistik och fakta för Mjällby VS. AIK.

  • Mjällby har förlorat de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • Mjällby vann inte de senaste 4 matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Mjällbys senaste 6 av 8 matcher;
  • Mjällby släppte in i de senaste 10 av 12 matcher.
  • AIK har vunnit de senaste 5 matcherna i rad;
  • AIK är obesegrade de senaste 8 matcherna i rad;
  • AIK är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • AIK har vunnit i de senaste 7 av 8 matcher.

Form: Mjällby mot AIK

Mjällby kan göra mycket mer.

Det är svårt att sätta fingret på resultaten för Mjällby eftersom de har mer eller mindre hållit sin nivå. I de tre senaste matcherna för Mjällby förlorade de 1-0 till Djurgården och följt med 0-0 mot Djurgården och slutligen, i den senaste matchen blev det 2-0 vinst mot Degerfors. Det är möjligt att Mjällby kan förvåna gästerna, men det kommer att vara jätte jobbigt.

AIK kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten.

AIK verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. I de tre senaste landskamperna för AIK gick det så här: den första tog de en 1-0 vinst mot Sirius och sen blev det 2-1 vinst mot Häcken. Den senaste matchen blev 2-0 vinst mot Örebro. AIK är nära titeln och de kan potentiellt göra ett större avstånd till Djurgården som ligger på andra plats.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att AIK är vårt val för en seger.

Mjällby VS. AIK Matchhistorik

Senast lagen möttes, gick det inte att hitta någon vinnare. De delade poängen i en 2-2 match som spelades 22 Maj 2021. Mjällby har vunnit 20% procent, medan AIK har vunnit 50% procent av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-3-5. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 4 gånger i de senaste 10 matcher mellan Mjällby och AIK. Båda lagen gör mål var ut 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 21 poäng. Även om Mjällby inte kommer att ha en möjlighet att komma över AIK i ligatiteln någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. AIK, som nu ligger på plats nummer 1 med 36 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Jacob Bergstroem. Han är toppskytt för Mjällby, för närvarande på 3 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 0 av deras 6 senaste matcher.

AIK kommer att hoppas att Nicolas Stefanelli hittar nätet igen. Han står på 5 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.