Elfsborg vs Hammarby bästa odds och match tips

En placering i topp 4 står på spel för båda lagen, när Elfsborg välkomnar Hammarby på Borås Arena i Allsvenskan på söndag. Elfsborg är placerad på plats nummer 4 i Allsvenskan med 29 poäng efter 15 omgångar. Hammarby ligger på plats nummer 5 i tabellen med 23 poäng efter 15 matcher. När Elfsborg går in i matchen som outsiders kommer de att vara mycket motiverade för att fortsätta sin positiva utveckling mot Hammarby.

Våra tips

Statistik och fakta för Elfsborg VS. Hammarby.

  • Elfsborg är obesegrade de senaste 7 matcherna i rad;
  • Elfsborg har vunnit de senaste 4 matcherna i rad hemma;
  • Elfsborg har vunnit i de senaste 6 av 7 matcher;
  • Elfsborg har vunnit i de senaste 4 av 5 matcher hemma.
  • Hammarby vann inte de senaste 3 matcherna i rad;
  • Hammarby är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Hammarby släppte in i de senaste 11 av 13 matcher;
  • Hammarby nätade i de senaste 10 av 12 matcher.

Form: Elfsborg mot Hammarby

Elfsborg fortsätter glänsa.

Elfsborg verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. I de tre senaste matcherna för Elfsborg slutade de 1-1 mot Häcken och följt av 3-0 vinst mot Degerfors och slutligen, i den senaste matchen blev det 2-0 vinst mot Hammarby.

Hammarby flyter med.

Stämningen i Hammarby då man inte lyckats få med sig en vinst på senare tid. I de tre senaste landskamperna för Hammarby gick det så här: den första slutade 1-1 mot Östersund och sen blev det 0-0 mot IFK Göteborg. Den senaste matchen blev 2-0 förlust mot Elfsborg.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Hammarby är det okej att tänka på att satsa på Elfsborg till odds 2.30.

Elfsborg VS. Hammarby Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra, kom Hammarby därifrån med 3 poäng och resultatet var 2-0. Elfsborg går in i matchen mot Hammarby med 4-4-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. 6 gånger i den senaste 10 matchens mellan Elfsborg och Hammarby blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 6 gånger i dessa 10 möten.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Elfsborg och Hammarby för närvarande i 6 poäng och 1 plats. Elfsborg kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Hammarby på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Hammarby är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Elfsborg och Hammarby kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Gustav Ludwigson när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Hammarby. Hans säsongssaldo är 6 mål just nu.

Med 4 mål på de 6 senaste matcherna för Elfsborg är Marokhy Ndione spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.