Elfsborg vs IFK Göteborg bästa odds och matchtips

Elfsborg tar sig an IFK Göteborg på Borås Arena. Femterankade Elfsborg har skrapat ihop 36 poäng på 21 matcher. Gästerna Göteborg har endast lyckats få ihop 14 poäng vilket placerar dem på plats 12 i tabellen. Tre raka förluster har säkerligen dämpat humöret hos Elfsborg, men Göteborg kommer till matchen med samma bistra resultat. Vilket lag kan bryta den negativa trenden?

Våra tips

Statistik och fakta för Elfsborg vs IFK Göteborg

  • Elfsborg har förlorat de senaste tre matcherna i rad;
  • Elfsborg nätade i 15 av de senaste 17 matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i sex av Elfsborgs senaste åtta matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i fyra av Elfsborgs senaste sex matcher.
  • IFK Göteborg har förlorat sina senaste tre matcher;
  • Göteborg har förlorat de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
  • IFK Göteborg har förlorat  fem av de senaste sex matcherna;
  • IFK Göteborg har förlorat fyra av de senaste fem matcherna på bortaplan.

Form: Elfsborg mot IFK Göteborg

Elfsborg hoppas få stopp på lidandet

Elfsborg hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. De står utan vinst i sina tre senaste matcher där de åkt på nederlag mot Östersund (3-1), Malmö FF (1-0) och senast åkte de på en riktig kross mot Mjällby (4-0).

IFK Göteborg fortsätter på en väldigt dålig svit

Resultaten har varit katastrofala för IFK Göteborg på senare tid. Därför är man i desperat behov av en vinst i kommande match. Man har bara vunnit en enda match på de senaste sex försöken och har på senare tid förlorat mot AIK (3-1), Hammarby (3-0) och nu senast mot Kalmar (2-0).

Eftersom Elfsborg både är oddsmakarnas favorit till odds 1.73 och har starkare prestationer på sistone än vad IFK Göteborg har visat upp, verkar Elfsborg vara det naturliga valet.

Elfsborg VS. IFK Göteborg Matchhistorik

Senast de två lagen möttes gick Elfsborg segrande ur striden med 1-0. På de senaste tre matcherna står Göteborg utan vinst där det mäktat med ett oavgjort resultat. Totalt har lagen mötts tio gånger där matchfacit ser ut som följer: 3-5-2. Fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen var över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Allsvenskan

Det skiljer 14 poäng och sju placeringar mellan de två lagen. Elfsborg kommer säkerligen försöka sitt bästa för att klättra förbi Norrköping och komma upp på en fjärdeplats. IFK Göteborg är i desperat behov av tre poäng för att försöka undvika bottenstriden. Med en vinst kan man klättra förbi Halmstad som ligger på elfteplats. Göteborg har säkerligen mer press på sig vilket kan öppna upp för Elfsborgs anfall. Hur det än går så är denna match en ypperlig kandidat att lägga ett spel på.

Skytteligan

Per Frick är Elfsborgs främse målgörare med sex under säsongen men har endast hittat nätet två gånger den senaste tiden. Han är mållös de senaste tre matcherna.

IFK Göteborg kommer ställa hoppet till Tobias Sana som gjort fem mål under säsongen, men som inte hittat nätet under de senaste två matcherna. Dessförinnan gjorde han tre mål på tre matcher.