IFK Göteborg mot Djurgården – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

IFK Göteborg vs Djurgården Statistik

  • I 13 av IFK Göteborgs senaste 15 hemmamatcher i Allsvenskan var antalet av mål under 3.5
  • IFK Göteborg har släppt in i 14 av de senaste 15 matcherna
  • I de senaste 4 matcherna i rad IFK Göteborg har spelat i Allsvenskan, har båda lagen gjort mål
  • IFK Göteborg har gjort mål i 11 av de senaste 12 matcherna i Allsvenskan
  • I 7 av IFK Göteborgs senaste 8 matcher i Allsvenskan var antalet av mål under 3.5
  • Djurgården har vann de senaste 4 matchernai rad utan att släppa in mål
  • I de senaste 10 Djurgårdens bortamatcher i Allsvenskan, var antalet mål under 3.5
  • I 12 av Djurgårdens senaste 14 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Djurgården har vann de senaste 3 matcherna på rad medan de gjort mer än 2.5 mål
  • I 11 av Djurgårdens senaste 13 matcher i Allsvenskan var antalet av mål under 3.5

IFK Göteborg vs Djurgården H2H

Senast lagen mötte varandra gick IFK Göteborg av planen som 2-1-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande måndag. Allt som allt har Djurgården bra resultat mot IFK Göteborg under tidigare säsonger med övertag på 5-3-2 inför den här matchen. Spelbolagen har Djurgården att vinna denna match till högsta odds på 2.25. Djurgården gjorde minst ett mål i sina 5 Allsvenskan senaste matcher mot IFK Göteborg. I de senaste tio matcher mellan IFK Göteborg och Djurgården blev över 2.5 mål vinnare fyra gånger. Odds på minst tre mål här ligger på 1.95 hos spelbolagen.

Det blev över 2.5 mål sex gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen. IFK Göteborg gjorde i snitt ett mål, medan Djurgården snittade 1.3 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fem gånger. Över 2.5 mål gjordes i åtta av IFK Göteborg’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 2.1 gånger i dessa matcher.

IFK Göteborg vs Djurgården Preview

IFK Göteborg form

IFK Göteborg har varit med om allt i sina tre senaste matcher, vilket har gett dem 4 poäng. Först blev det förlust med 1-2 mot Elfsborg, innan man plockade upp ett 1-1-resultat mot AIK. I den senaste matchen blev det vinst 1-2 mot Varbergs BoIS FC.

Djurgården form

Djurgården har varit bleka i sina tre senaste matcher, trots att det började med en 1-2-seger mot Brommapojkarna. Det följdes upp med en förlust 2-4 mot Sirius, för att sedan ge bort samtliga poäng i en 2-1-torsk mot Kalmar FF.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

IFK Göteborg tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på sex förluster under den här perioden. Djurgården vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade tre. Båda lagen gjorde mål i fem av de 10 senaste matcherna för IFK Göteborg. Båda lagen hittade även nät fem gånger i de senaste 10 matcherna för Djurgården.

Senaste lagnyheter

IFK Göteborg gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Djurgården gjorde första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen gjorde mål i 4 raka matcher för IFK Göteborg. IFK Göteborg har gjort mål i 4 raka hemmamöten med Djurgården.

Med endast ett mål på slutet i Allsvenskan kommer Emil Salomonsson vara ivrig att hitta rätt igen i den kommande matchen. Djurgården hoppas i sin tur att Va kan göra det jobbigt för motståndarna och addera nya mål till de två Allsvenskan-mål som han gjort så här långt.