Elfsborg vs Sirius bästa odds och matchtips

Elfsborg är favorittippade kommande söndag mot Sirius i Allsvenskan. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Borås Arena. Elfsborg har för närvarande plats fyra i tabellen med 42 poäng efter 23 spelade matcher. Med 23 omgångar bakom sig har Sirius lyckats samla ihop 30 poäng och ligger på plats nio i Allsvenskan. 

Våra tips

Statistik och fakta för Elfsborg vs Sirius

  • Elfsborg nätade i 17 av de senaste 19 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Elfsborgs senaste sex av åtta matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Elfsborgs senaste två av fyra matcher;
  • Elfsborg släppte in i fyra av de senaste sex matcher.
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Sirius senaste fyra av sex matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Sirius senaste två av fyra matcher;
  • Sirius släppte in de senaste fem matcherna i rad;
  • Båda lagen gjorde mål i Sirius senaste fem matcher i rad.

Form: Elfsborg mot Sirius

Elfsborg njuter av en stabil insats

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Elfsborg eftersom de håller sin nivå. Elfsborg kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Mjällby fick de lämna matchen tomhänta efter en 4-0-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra IFK Göteborg med 1-0. De byggde på den positiva trenden genom en 3-0-seger mot Djurgården i sin senaste match.

Sirius kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

Sirius hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. I deras tre senaste matcherna har de spelat 1-1 mot Halmstad, något som följdes upp med en 3-1 förlust mot Kalmar. Senast blev det en 2-1 vinst mot Varberg. 

Även om Elfsborg är favorittippade av spelbolagen har de uppenbarligen varit lite medelmåttiga på sistone och Sirius kommer att tro att de har goda chanser.

Elfsborg vs Sirius Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Elfsborg och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Elfsborg tar sig an Sirius med 2-3-4 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. Den senaste nio matcherna mellan Elfsborg och Sirius var över 2,5 mål ett vinnande spel fyra gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos oddsmakarna sex gånger i dessa nio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Elfsborg och Sirius för närvarande i tolv poäng och fem placeringar. Elfsborg kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Sirius kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Sirius är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Elfsborg och Sirius kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Christian Kouakou när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet fyar gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag Sirius. Hans säsongssaldo är elva mål just nu. 

Med två mål på de sex senaste matcherna för Elfsborg är Per Frick spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål. Dock har han haft måltorka de senaste fem matcherna. Då har iställer Rasmus Alm klivit fram.