Varbergs BoIS FC vs Malmö FF bästa odds och matchtips

Ligaledarna Malmö FF kommer gå in för att öka sin ledning till Varbergs BoIS FC, när de möter varandra på Varberg Energi Arena. Varbergs BoIS FC är placerade på plats tio i Allsvenskan med 28 poäng efter 23 spelade omgångar. Malmö FF ligger först i tabellen med 44 poäng efter 23 spelade matcher. Malmö FF har två raka vinster och siktar nu på en tredje mot ett svagt Varberg.

Våra tips

Statistik och fakta för Varbergs BoIS FC vs Malmö FF

  • Varbergs BoIS FC vann inte de senaste fem matcherna i rad;
  • Varbergs är obesegrade de senaste åtta matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Varbergs senaste sju hemma matcher i rad;
  • Varbergs nätade i sju av de senaste nio matcherna.
  • Malmö FF nätade i 31 av de senaste 33 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Malmö FFs senaste fyra av sex matcher;
  • Malmö FF släppte in i fem av de senaste sju matcher.

Form: Varbergs BoIS FC mot Malmö FF

Varbergs BoIS FC hoppas få stopp på lidandet

Stämningen i Varbergs BoIS FC är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Varbergs BoIS FC är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 2-1 mot IFK Norrköping innan det blev oavgjort efter en 0-0 match mot Degerfors. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när Sirius besegrade dem med 2-1.

Malmö FF håller målet i sikte.

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Malmö FF eftersom de håller sin nivå. Efter en snöplig förlust mot Mjällby med 1-0 har Malmö kommit igen och besegrat Onsala med 5-1 och senast blev det vinst mot Östersund med 3-0.

Eftersom Malmö FF både är oddsmakarnas favorit till odds 1.73 och har starkare prestationer på sistone än vad Varbergs BoIS FC har visat upp, verkar Malmö FF vara det naturliga valet.

Varbergs BoIS FC vs Malmö FF Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Varbergs BoIS FC mot Malmö FF var ett Allsvenskan-möte så sent som 9 maj 2021 och vi såg då Varbergs BoIS FC ta en 3-2 vinst. Varbergs BoIS FC har vunnit 33%, medan Malmö FF har vunnit 33% av deras senaste möten i Allsvenskan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 1-1-1.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 16 poäng. Även om Varbergs BoIS FC inte kommer att ha en möjlighet att komma över Malmö FF i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Malmö FF, som nu ligger först med 44 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Oliver Stanisic. Han är toppskytt för Varbergs BoIS FC, för närvarande på fyra mål under hela säsongen. Han har dock har måltorka och då har bland andra Victor Karlsson och Alexander Johansson klivit fram.

Malmö FF kommer att hoppas att Antonio-Mirko Colak hittar nätet igen. Han står på elva mål den här säsongen och har gjort tre mål på de senaste sex matcherna.