Hammarby vs Östersund bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Hammarby förbereder sig för att möta Östersund i Allsvenskan. Efter 23 spelade matcher är Hammarby rankade som nummer sex i Allsvenskan med 37 poäng. Det ger en skillnad på 24 poäng till Östersund, som ligger på plats 16 i tabellen med 13 poäng. Östersund har endast tagit en poäng på de senaste fyra matcherna och Hammarby försöker bygga på en ny vinstsvit.

Våra tips

Statistik och fakta för Hammarby vs Östersund

  • Hammarby har vunnit de senaste fyra matcherna i rad hemma;
  • Hammarby har vunnit i sex av de senaste sju matcher hemma;
  • Hammarby nätade i 18 av de senaste 20 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Hammarbys senaste tre av fem matcher.
  • Östersund vann inte de senaste fyra matcherna i rad;
  • Östersund vann inte de senaste 14 matcherna i rad på bortaplan;
  • Östersund har förlorat i åtta av de senaste nio matcher på bortaplan;
  • Östersund släppte in i 20 av de senaste 22 matcher.

Form: Hammarby mot Östersund

Det är lite problematiskt för Östersund

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Hammarby de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. De har bara lyckats ta en poäng på de senaste tre matcherna. Man förlorade först mot Djurgården (3-0) innan man tog sin enda poäng mot Halmstad (1-1). Senast blev det återigen förlust mot Malmö FF.
 

Östersund kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

Stämningen i Östersund är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Hammarby har varit med om det mesta i sina tre senaste matcher där man också lyckats plocka fyra poäng. Ett möte med Häcken slutade oavgjort (1-1) vilket följdes upp med en 3-1-förlust mot IFK Norrköping. I sin senaste match lyckades man dock ta sig tillbaka till det vinnande konceptet när AIK besegrades med 1-0.
 

Med dessa starka prestationer på sistone verkar Hammarby ha goda chanser att vinna mot Östersund.

Hammarby vs Östersund Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Hammarby & Östersund spelades 1 augusti 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Hammarby tar sig an Östersund med 4-3-3 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. De senaste tio matcherna mellan Hammarby och Östersund var över 2,5 mål ett vinnande spel sju gånger. Båda lagen gör mål gav utdelning hos bookmakerna sju gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Hammarby och Östersund för närvarande i 24 poäng och tio placeringar. Hammarby kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Östersund på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Östersund är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Hammarby och Östersund kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Blair Turgott när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet fyra gånger i de senaste fem matcherna för sitt lag Östersund. Hans säsongssaldo är nio mål just nu. 

Med tre mål på de senaste fem matcherna är Akinkunmi Amoo spelaren att hålla ögonen på i Hammarby.