Empoli vs AC Milan bästa odds och matchtips

Empoli kommer att spela mot AC Milan i omgång 19 av Serie A vid Stadio Carlo Castellani kommande onsdag. På plats nummer 9 i Serie A har Empoli spelat ihop 27 poäng efter 18 matcher. Med 39 poäng befinner sig AC Milan på plats 3 i tabellen med 18 spelade matcher. Inför det kommande mötet på onsdag i Serie A vill AC Milan avsluta dagen före Empoli i Serie A.

Våra tips

Statistik och fakta för Empoli vs AC Milan i Serie A

 • I 11 av de senaste 13 matcherna Empoli har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Empoli har släppt in i de senaste 11 hemmamatcherna i rad
 • Empoli har gjort mål i de senaste 10 matcherna i rad
 • Empoli har inte förlorat 9 av 10 av deras senaste matcher
 • Empoli har vinst 3 av 4 av deras senaste matcher
 • AC Milan har gjorde mål i 23 av de senaste 25 matcherna
 • AC Milan har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • I 8 av de senaste 9 matcherna Empoli har spelat mot AC Milan har båda lagen gjort mål
 • Empoli har inte vunnit 14 av de 16 senaste matcherna mot AC Milan
 • Empoli har släppt in i 14 av de senaste 16 matcherna mot AC Milan
 • I 7 av de senaste 9 Empolis matcher mot AC Milan var antalet av mål över 2.5
 • Empoli har gjorde mål i 10 av de senaste 11 matcherna mot AC Milan

Form: Empoli mot AC Milan

Empoli är i mycket bra form

Empoli verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Empoli ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 1-0 och 4-3 mot SSC Napoli respektive Verona. Vinstsviten stoppades dock sedan av Spezia, som fick med sig ett 1-1-resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.
 

AC Milan hoppas få stopp på lidandet

AC Milan tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Man står helt utan seger den senaste tiden där man förlorat mot Liverpool i Champions League, följt av oavgjort mot Udinese. Senast blev det förlust mot topprankade Napoli.
 

AC Milan är bookmakarnas favorit till odds 1.80 men i nuvarande form är Empoli ett bra val till odds 4.00.

Empoli vs AC Milan Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 22 februari 2019, och Empoli gick därifrån med en 3-0-seger. Empoli har vunnit 20%, medan AC Milan har vunnit 40% av deras senaste möten i Serie A vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-4-4. I de föregående 10 matcherna mellan Empoli och AC Milan kom över 2,5 mål upp 7 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 8 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Empoli och AC Milan för närvarande i 12 poäng och 6 placeringar. AC Milan kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Empoli på onsdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Empoli är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Empoli och AC Milan kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Zlatan Ibrahimovic när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag AC Milan. Hans säsongssaldo är 7 mål just nu. 

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Empoli är Andrea Pinamonti spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.