Manchester City vs Leicester bästa odds och matchtips

Ligaledarna The Citizens kommer gå in för att öka sin ledning till Leicester, när de möter varandra på Etihad Stadium on 16:00 26:e december. På plats 1 i Premier League ligger just nu The Sky Blues som samlat ihop 44 poäng efter deras 18 spelade matcher. Med 22 poäng befinner sig Leicester på plats 9 efter 18 spelade matcher. The Citizens går in i matchen på söndag som favoriter och kommer att försöka klämma sig förbi Leicester i tabellen Premier League med en vinst.

Våra tips

Statistik och fakta för Manchester City vs Leicester i Premier League

 • Manchester City har vinst 14 av 16 av deras senaste hemmamatcher
 • Manchester City har inte förlorat 15 av 16 av deras senaste hemmamatcher
 • Manchester City har inte släppt in i de senaste 3 matcherna i rad
 • I 11 av de senaste 13 bortamatcherna Leicester har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leicester har gjorde mål i 21 av de senaste 23 bortamatcherna
 • Leicester har släppt in i 21 av de senaste 23 matcherna
 • Leicester har inte vunnit de senaste 4 bortamatcherna i rad
 • Manchester City har gjorde mål i de senaste 12 matcherna mot Leicester i rad
 • Manchester City har vinst 8 av de 10 senaste matcherna mot Leicester
 • I 5 av de senaste 6 hemmamatcherna Manchester City har spelat mot Leicester har båda lagen gjort mål
 • I 5 av de senaste 6 Manchester Citys hemmamatcher mot Leicester var antalet av mål över 2.5
 • Manchester City har inte förlorat 8 av de 10 senaste matcherna mot Leicester

Form: Manchester City mot Leicester

The Citizens är i mycket bra form

Manchester City fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Manchester City har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 1-0-vinst mot Wolves. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Leeds med 7-0 innan de i förra matchen besegrade Newcastle med 0-4.

The Foxes letar efter mer

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Leicester som hållit sin nivå. Det har varit blandade resultat den senaste tiden för Leicester. Först förlorade man mot Napoli i Champions League, följt av en jordskredsseger mot Leicester. Senast blev det oavgjort mot Liverpool.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Leicester här. Att välja Manchester City till odds 1.20 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Manchester City vs Leicester Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Leicester och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 1-0. Manchester City går in i matchen mot Leicester med 8-0-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. 5 gånger i de senaste 10 matcher mellan Manchester City och Leicester blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 22 poäng. Även om Leicester inte kommer att ha någon att ta sig förbi Manchester City i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Manchester City, som nu är nummer 1 med 44 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Raheem Sterling har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. The Citizens kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Leicester. 

Gästerna hoppas att James Maddison fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 3 mål på de senaste sex matcherna.