Empoli vs Cagliari: Bästa oddsen och matchtipsen

Empoli drar fördel av hemmaplan när Cagliari gästar i Serie A kommande söndag. Empoli ligger på plats 12 i Serie A med 29 poäng efter att ha spelat 23 matcher. Avståndet till Cagliari är 9 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 17 i tabellen efter 24 omgångar. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Empoli. De ställs mot ett lite mer formstarkt Cagliari

Våra tips

Statistik och fakta för Empoli vs Cagliari i Serie A

 • I 17 av de senaste 19 matcherna Empoli har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Empoli har gjort mål i de senaste 16 matcherna i rad
 • Empoli har släppt in i 23 av de senaste 25 matcherna
 • Empoli har förlorat de senaste 3 hemmamatcherna i rad
 • Cagliari har släppt in i 26 av de senaste 27 matcherna
 • Cagliari har inte vunnit 13 av 14 av deras senaste bortamatcher
 • Cagliari har inte gjort mål i 8 av de senaste 10 bortamatcherna
 • Empoli har vunnit 5 av de 6 senaste hemmamatcherna mot Cagliari
 • Empoli har gjort mål i de senaste 6 matcherna mot Cagliari i rad
 • Empoli har inte förlorat 5 av de 6 senaste matcherna mot Cagliari
 • I de senaste 9 av Empolis matcher mot Cagliari var antalet mål över 1.5

Form: Empoli mot Cagliari

Empoli ser bleka ut, men har gjort en bra säsong.

Stämningen i Empoli är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Trots att Empoli har en bra ligaplacering, har man bara lyckats plocka 1 poäng i de senaste två ligamatcherna. 1-1 mot Venezia respektive förlust med 2-4 mot Roma. Emellan de här matcherna spelade man en cupmatch mot Inter där det blev 2-2 efter full tid, förlust efter förlängning.

Cagliari fortsätter att plocka poäng.

Cagliari hoppas att den goda formen håller i sig. När man tittar på Cagliari’s senaste tre matcher är det svårt att sia om vad som komma skall. Efter en svag säsong där det faktiskt har sett ut att bli strid om att behålla sin Serie A-status har man nu tagit 7 poäng på 3 matcher. I mötet med Sassuolo tog de en vinst med 1-0, följt av ett oavgjort resultat, (1-1) mot Fiorentina. Senast det begavs fick man lämna Bergamo efter tre mycket oväntade poäng mot topplaget Atalanta.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, och den nuvarande formen pekar mot Cagliari. Men Empoli är i grunden ett bättre fotbollslag och kommer att ta tre poäng på hemmaplan.

Empoli vs Cagliari Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 22 september 2021, och Empoli gick därifrån med en 2-0-seger. Empoli tar sig an Cagliari med 4-3-3 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. 4 gånger i den senaste 10 matcher mellan Empoli och Cagliari blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 9 poäng. Även om Cagliari inte kommer att ha någon att ta sig förbi Empoli i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Empoli, som nu är nummer 12 med 29 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Nedim Bajrami. Han är inte toppskytt för Empoli sett över hela säsongen, men just nu är han inne i en bra formkurva. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher.

Cagliari kommer att hoppas att Gaston Pereiro hittar nätet igen. Han har gjort 3 mål på de senaste 6 matcherna.