Manchester City vs Brentford bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Manchester City förbereder sig för att möta Brentford i Premier League. På plats 1 i Premier League ligger just nu The Sky Blues som samlat ihop 57 poäng efter deras 23 spelade matcher. Med 23 poäng befinner sig Brentford på plats 14 efter 23 spelade matcher. Brentford siktar på att utöka ledningen mot The Sky Blues i Premier League, när paret möter varandra kommande onsdag.

Våra tips

Statistik och fakta för Manchester City vs Brentford i Premier League

  • Manchester City har gjort mål i de senaste 17 matcherna i rad
  • Manchester City har vunnit 16 av 18 av deras senaste hemmamatcher
  • Manchester City har inte förlorat 17 av 18 av deras senaste hemmamatcher
  • I 3 av de senaste 4 matcherna Manchester City har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Brentford har släppt in i 20 av de senaste 21 matcherna
  • I 5 av de senaste 6 matcherna Brentford har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Brentford har förlorat 7 av 9 av deras senaste matcher
  • Brentford har inte vunnit 7 av 8 av deras senaste bortamatcher
  • Brentford har gjort mål i 5 av de senaste 6 matcherna

 

Form: Manchester City mot Brentford

The Sky Blues är i mycket bra form

The Sky Blues verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Manchester City ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher vann de först mot Chelsea med siffrorna 1-0. Därefter blev det oavgjort efter en (1-1)-match mot Southampton. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade Fulham med 4-1.

Brentford fortsätter på en väldigt dålig svit

Resultaten har varit under all kritik för Brentford på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Brentford har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 1-3 mot Manchester United, innan Wolves besegrade dem med 1-2. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Everton tog hem en seger med 4-1.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Brentford här. Att välja The Sky Blues till odds 1.12 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Manchester City vs Brentford Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 29 december 2021, och The Sky Blues gick därifrån med en 1-0-seger. Manchester City går in i matchen mot Brentford med 1-0-0 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League.

Tabellställningar i Premier League

Tabellställningen av Premier League visar att Manchester City och Brentford ligger 34 poäng och 13 platser ifrån varandra för tillfället. The Citizens kommer säkert att försöka ta alla tre poängen kommande onsdag för att visa att de förtjänar platsen i toppen av tabellen. Trots att Brentford är outsider i den här sammandrabbningen kommer Brentford definitivt att vilja göra det svårt för favoriterna och av den anledningen är vi spända på att se hur matchen mellan Manchester City och Brentford kommer att sluta.

Skytteligan

Riyad Mahrez har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. The Sky Blues kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Brentford. Gästerna hoppas att Ivan Toney fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 2 mål på de senaste sex matcherna.