Empoli vs Sassuolo bästa odds och matchtips

När både Empoli och Sassuolo njuter av bekvämligheten i mitten av tabellen, kan det bädda för en spännande närkamp där båda lagen vill stärka sin position i tabellen på på Stadio Carlo Castellani klockan 14:30 9:e januari i 21 runda i Serie A. Som nummer 9 har Empoli lyckats skrapa ihop 28 poäng efter 20 spelade matcher. Med 25 poäng har Sassuolo efter 20 matcher placerat sig på plats plats 13 i Serie A. Både Empoli och Sassuolo har varit besvikna över resultaten den senaste tiden i Serie A. Båda kommer därför att leta efter en moraliskt stärkande match för att undvika ytterligare besvikelse.

Våra tips

Statistik och fakta för Empoli vs Sassuolo i Serie A

 • Empoli har släppt in i 19 av de senaste 21 matcherna
 • Empoli har inte förlorat 10 av 12 av deras senaste matcher
 • Empoli har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • I de senaste 10 bortamatcherna i rad Sassuolo har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Sassuolo har gjorde mål i de senaste 17 bortamatcherna i rad
 • Sassuolo har släppt in i de senaste 14 matcherna i rad
 • Sassuolo har inte förlorat 7 av 8 av deras senaste matcher
 • Sassuolo har inte vunnit 8 av 10 av deras senaste matcher
 • I 8 av de senaste 9 Empolis matcher mot Sassuolo var antalet av mål över 2.5
 • Empoli har gjorde mål i 8 av de senaste 9 matcherna mot Sassuolo
 • Empoli har släppt in i 7 av de senaste 9 matcherna mot Sassuolo
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Empoli har spelat mot Sassuolo har båda lagen gjort mål
 • Empoli har vinst 3 av de 4 senaste hemmamatcherna mot Sassuolo

Form: Empoli mot Sassuolo

Empoli fortsätter trumma på.

Empoli hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Empoli har varit mediokra i sina senaste tre matcher och har inte lyckats ta hem någon vinst. Mot Spezia lyckades de ta hem en poäng i en match som slutade 1-1, tätt följt av en förlust mot AC Milan med 4-2. Senast lyckades de dock återigen ta hem en poäng i en match som slutade 3-3 mot Lazio.

Sassuolo hoppas på en nystart.

Sassuolo hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Empoli har varit mediokra i sina senaste tre matcher och har inte lyckats ta hem någon vinst. Mot Spezia lyckades de ta hem en poäng i en match som slutade 1-1, tätt följt av en förlust mot AC Milan med 4-2. Senast lyckades de dock återigen ta hem en poäng i en match som slutade 3-3 mot Lazio.

Empoli har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.57 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 2.57.

Empoli vs Sassuolo Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 31 oktober 2021, och Empoli gick därifrån med en 2-1-seger. Empoli tar sig an Sassuolo med 4-0-5 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. De senaste matcherna mellan Empoli och Sassuolo har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Serie A

Enligt Serie A tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna omgångs 21 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Sassuolo kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Empoli som för närvarande ligger på plats nummer 9 med 28 poäng i den kommande matchen kommande söndag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Domenico Berardi när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Sassuolo. Hans säsongssaldo är 9 mål just nu.

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Empoli är Andrea Pinamonti spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.