Empoli vs Verona: Bästa oddsen och matchtipsen

När både Empoli och Verona njuter av bekvämligheten i mitten av tabellen, kan det bädda för en spännande närkamp där båda lagen vill stärka sin position i tabellen på på Stadio Carlo Castellani klockan 15:00 20:e mars. Empoli ligger på plats 13 i Serie A med 32 poäng efter att ha spelat 29 matcher. Avståndet till Verona är 9 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 9 i tabellen efter 29 omgångar. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Empoli. De skulle dock kunna skrälla mot Verona.

Våra tips

Statistik och fakta för Empoli vs Verona i Serie A

  • I 14 av de senaste 16 hemmamatcherna Empoli har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Empoli har inte vunnit de senaste 13 matcherna i rad
  • Empoli har gjort mål i 28 av de senaste 30 hemmamatcherna
  • Empoli har släppt in i de senaste 16 hemmamatcherna i rad
  • Empoli har förlorat 4 av 5 av deras senaste hemmamatcher
  • Hellas Verona har inte förlorat 6 av 8 av deras senaste matcher
  • Hellas Verona har inte vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
  • I de senaste 5 av Empolis matcher mot Hellas Verona var antalet mål under 3.5
  • Empoli har gjort mål i de senaste 4 matcherna mot Hellas Verona i rad

Form: Empoli mot Verona

Empoli hoppas på en nystart.

Empoli tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Empoli är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 3-2 mot Juventus innan det blev oavgjort efter en (0-0)-match mot Genoa. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när AC Milan besegrade dem med 1-0.

Verona flyter med

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Verona som hållit sin nivå. Verona har upplevt det mesta under sina tre senaste matcher där de lyckades samla på sig fyra poäng. Först tog man en skön 3-1-vinst mot Venezia innan det blev oavgjort efter resultatet 1-1 mot Fiorentina. Den obesegrade trenden tog dock stopp när SSC Napoli visade sig vara för starka och resultatet 1-2 innebar förlust för Verona.

Det ser ut som en jämn match, men Verona verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Empolis.

Empoli vs Verona Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Verona och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Empoli tar sig an Verona med 2-1-2 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. 2 gånger i den senaste 5 matcher mellan Empoli och Verona blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 9 poäng. Även om Empoli inte kommer att ha en möjlighet att komma över Verona i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Verona, som nu ligger på 9 med 41 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Giovanni Simeone när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Verona. Hans säsongssaldo är 15 mål just nu.

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Empoli som inte gör så många mål är Andrea La Mantia spelaren att hålla koll på.