Roma vs Lazio: Bästa oddsen och matchtipsen

Både Roma och Lazio satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på kommande söndag. Roma är placerade på plats 7 i Serie A med 48 poäng efter 29 spelade omgångar. Lazio ligger på plats 5 i tabellen med 49 poäng efter 29 spelade matcher. Roma går in i matchen mot Lazio kommande söndag i hopp om att slå sina motståndare i Serie A.

Våra tips

Statistik och fakta för Roma vs Lazio i Serie A

 • Roma har gjort mål i 15 av de senaste 17 matcherna
 • Roma har inte förlorat 10 av 11 av deras senaste matcher
 • Roma har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Lazio har gjort mål i 15 av de senaste 17 matcherna
 • Lazio har inte förlorat 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Lazio har inte vunnit 3 av 4 av deras senaste bortamatcher
 • Roma har gjort mål i de senaste 14 hemmamatcherna mot Lazio i rad
 • Roma har inte förlorat 19 av de 21 senaste hemmamatcherna mot Lazio
 • I 22 av de senaste 24 av Romas matcher mot Lazio var antalet mål över 1.5
 • I 4 av de senaste 5 hemmamatcherna Roma har spelat mot Lazio har båda lagen gjort mål
 • I 7 av de senaste 9 av Romas matcher mot Lazio var antalet mål under 3.5

Form: Roma mot Lazio

Roma fortsätter trumma på.

Roma hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Roma ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Vitesse med 1-0 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 1-1 i en oavgjord match mot Udinese. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 1-1 och därmed alltså oavgjort mot Vitesse.

Lazio hoppas kunna vinna derbyt och ta sig uppåt.

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Lazio de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Lazio kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot SSC Napoli fick de lämna matchen tomhänta efter en 1-2-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Cagliari med 0-3. De byggde på den positiva trenden genom en 1-0-seger mot Venezia i sin senaste match.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Roma det bästa valet här till odds 2.62.

Roma vs Lazio Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Lazio och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-2. Roma tar sig an Lazio med 3-3-4 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. De senaste matcherna mellan Roma och Lazio har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Serie A

Efter en titt på Serie A-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för de konkurrerande lagen eftersom det bara skiljer 1 poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 30 för hemmalaget, kommer Roma att ha en möjlighet att komma ikapp Lazio eller till och med komma över besökarna i ligan. Lazio, som nu ligger på 5 med 49 poäng och kommer att göra sitt bästa för att komma längre bort från sina motståndare. Matchen på söndag är definitivt något att glädjas åt.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Ciro Immobile när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 4 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Lazio. Hans säsongssaldo är 22 mål just nu.

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för Roma är Tammy Abraham spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.