England vs Frankrike – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Då fortsätter vi med kvartsfinalerna och på Al Bayt Stadium ska England möte Frankrike i något vi hoppas kan bli en riktig fest.

Båda lagen har haft hyfsat lätt resa fram till nu och självförtroendet på topp i båda läger. Frankrike är rankade nummer 4 i världen medan England har plats 5. Vi får se om det kommer ändras när vi summerar detta mästerskap.

Kylian Mbappe har glänst och gjort 5 mål så här långt. Han blir nyckeln till ny framgång för fransmännen här.

Våra tips

Statistik och fakta för England vs Frankrike i VM

 • England har vann 3 i de senaste 4 matcherna, medan gjort mer än 2.5 mål
 • England har inte förlorat de senaste 5 matcherna i rad
 • I 4 av Englands senaste 5 matcher var antalet av mål över 2.5
 • I de senaste 3 Englands matcher, var antalet mål under 3.5
 • England har vann 3 i de senaste 4 matcherna och totalt antal mål var över 2.5
 • I 8 av Frankrikes senaste 10 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Frankrike har släppt in i 9 av de senaste 10 matcherna
 • Frankrike har förlorade 3 i de senaste 4 matcherna och båda lagen göra mål samtidigt
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Frankrike har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Frankrike har vann 3 i de senaste 4 matcherna och totalt antal mål var över 2.5
   

England vs Frankrike Preview

England form

England borde ha bra självförtroende efter 7 poäng på sina 3 senaste matcher, de började med att spela 0-0 mot USA, innan de slog Wales med 0-3, tillsist plockade man ner Senegal i en 3-0-vinst. England tog blygsamma tre vinster från sina 10 senaste matcher runt om i alla tävlingar. De kryssade fyra av matcherna, och förlorade tre.

Frankrike form

Resultaten har varit upp och ner för Frankrike, som vann mot Danmark med 2-1. Det följdes upp med en tung förlust med 1-0 mot Tunisien och nu senast en 3-1-vinst mot Polen. Frankrike tog fyra wins i sina 10 senaste matcher i alla turneringar, där man även kryssade två på vägen. Man fick utstå fyra förluster under den här tiden.

England tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade fyra och åkte på tre förluster under den här perioden. Frankrike vann fyra av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort två och förlorade fyra.

Över 2.5 mål gjordes i fem av England’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.6 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fyra av de senaste tio matcherna som Frankrike spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.4 mål i snitt under den här tiden.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste sju matcherna mellan lagen. England gjorde ett snitt på 1.14 mål, medan Frankrike snittade 1.43 mål. Båda lagen göra mål gick in fem gånger.

England gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Frankrike endast gjort första målet i två av de senaste tio matcherna på bortaplan. England har hållt nollan 3 raka matcher. England lyckades öppna målskyttet endast i tre av de 10 senaste matcherna som spelades. Medan Frankrike slog till först i fem av sina 10 senaste.

Det räcker att kolla på Marcus Rashford, när man ska leta efter en anfallare i god målform. Han nätade tre gånger på slutet för England i VM, medan Kylian Mbappe lyckades göra sex mål på de sex senaste för Frankrike i samma liga. Ingen tvekan att båda är ute efter nya strutar här.