Nederländerna vs Argentina – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Vi har kommit fram till kvartsfinalerna och den första spelas på Lusail Stadium, fredag 20.00.

Nederländerna gjorde en bra match mot USA i åttondelen och visade effektivitet efter 3-1. Samtidigt darrade Argentina mot Australien, men höll tillslut undan och vann med 2-1. Messi tar sydamerikanerna till en högre nivå och blir såklart nyckeln till att man avancerar till semifinal.

Argentina höjer sig här och tar sig vidare, men det lär bli en tajt match.

Våra tips

Statistik och fakta för Nederländerna vs Argentina i VM

 • Nederländerna har inte förlorat de senaste 19 matcherna i rad
 • Nederländerna har gjort mål i 31 av de senaste 32 matcherna
 • Nederländerna har vunnit 8 av sina senaste 10 matcher
 • I 5 av Nederländernas senaste 6 matcher var antalet av mål under 2.5
 • Nederländerna har vann 5 i de senaste 7 matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
 • Argentina har inte förlorat 39 av sina senaste 40 matcher
 • Argentina har gjort mål i 36 av de senaste 38 matcherna
 • Argentina har vann 7 i de senaste 9 matcherna spelat utan att släppa in mål
 • I 17 av Argentinas senaste 19 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Argentina har vann 8 i de senaste 9 matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
 • I 4 av de senaste 5 av Nederländernas matcher mot Argentina var antalet mål över 2.5
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Nederländerna har spelat mot Argentina har båda lagen gjort mål
 • Nederländerna har gjort mål i 4 av de senaste 5 matcherna mot Argentina
 • Nederländerna har inte vunnit 3 av de 4 senaste matcherna mot Argentina

Nederländerna vs Argentina Preview

Nederländerna form

Nederländerna borde ha bra självförtroende efter 7 poäng på sina 3 senaste matcher, de började med att spela 1-1 mot Ecuador, innan de slog Qatar med 2-0, tillsist plockade man ner USA i en 3-1-vinst. Nederländerna vann åtta av sina 10 senaste matcher, samt kryssade två under en period man slapp uppleva en enda förlust.

Argentina form

Argentina är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Mexiko slog man med 2-0, efter det fick Polen känna på en 0-2-torsk. Australien var det senaste offret efter en 2-1-vinst för Argentina.

I sina 10 senaste matcher vann Nederländerna åtta gånger, spelade oavgjort två och förlorade noll gånger. Argentina tog åtta segrar, ett oavgjorda och ett förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i fem av Nederländerna’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 2.2 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.7 mål under den här perioden. Nederländerna gjorde minst ett mål i sina senaste 19 matcher. Argentina gjorde minst ett mål i sina senaste 13 matcher.

Det blev över 2.5 mål i 4 av de 5 senaste VM-matcherna mellan Nederländerna och Argentina. Nederländerna gjorde minst ett mål i 4 av sina 5 senaste matcher i VM mot Argentina.

Nederländerna har gjort mål först i imponerande åtta matcherna av senaste tio på hemmaplan. Argentina har gjort första målet i imponerande nio matcher av de senaste tio på hemmaplan. Argentina har vunnit och hållt nollan i 3 raka bortamatcher. Argentina har varit pigga från start och inte öppnat målskyttet mindre än tio gånger i sina 10 senaste matcher på plan. Värdarna gjorde första målet i nio av sina 10 senaste.

Det räcker att kolla på Cody Gakpo, när man ska leta efter en anfallare i god målform. Han nätade fyra gånger på slutet för Nederländerna i VM, medan Lionel Messi lyckades göra sex mål på de sex senaste för Argentina i samma liga. Ingen tvekan att båda är ute efter nya strutar här.