Tunisien vs Australien – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Tunisien gör sig redo för drabbningen mot Australien på lördag på Al Janoub Stadium, match två i Grupp D.

Efter den första rundan har vi Tunisien på en poäng och Australien på noll. Nordafrikanerna har plats 30 på världsrankingen samtidigt som Aussie har nummer 38.

Det kanske är lite optimistiskt att hoppas på en gruppvinst, men Tunisien kan absolut ta sig vidare.

Australien rankas som stora favoriter hos spelbolagen att lämna VM innan det roliga börjar. De har inte tillräcklig kvalite att överraska.

Våra tips

Tunisien vs Australien Statistik

 • Tunisien har vann 4 i de senaste 5 matcherna spelat utan att släppa in mål
 • I 10 av Tunisiens senaste 12 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Tunisien har inte förlorat 8 av sina senaste 9 matcher
 • Tunisien har inte släppt in i 8 av de senaste 9 matcherna
 • Tunisien har vunnit 4 av sina senaste 5 matcher
 • Australien har vunnit de senaste 5 matcherna i rad
 • Australien har inte förlorat 9 av sina senaste 11 matcher
 • Australien har vann 4 i de senaste 5 matcherna, medan gjort mindre än 2.5 mål
 • I 6 av Australiens senaste 7 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Australien har vann 4 i de senaste 5 matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
   

Tunisien vs Australien Preview

Tunisien svårslagna.

Tunisien kunde vinna sex av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade tre gånger. De fick utstå förluster i ett av dessa matcher. Tunisien snittade blygsamma 1.4 mål per match i sina senaste tio i denna turnering där de gjort 14 mål. De släppte in fem vilket ger ett snitt på 0.5 per match. Höll nollan gjorde man nio times.

Australien åkte på en propp.

Även om de förlorade den senaste matchen har ändå resultaten varit godkända för Australien. De vann först mot Nya Zeeland med 1-0 följt av vinst mot Nya Zeeland med 0-2. Den vinnande trenden tog sedan slut mot Frankrike, som vann med 4-1.

Nuvarande tabellen i VM

Tunisien går in i nästa uppdrag i VM som knapp favorit mot Australien. De senare skulle dock kunna bli en riktigt svår nöt att knäcka, varav de förstnämnda får gå in med största respekt. Stackars Australien. De fick lida ordentligt i öppningen av VM där Frankrike kastade dem under bussen. Kan dom resa sig direkt eller är självförtroendet helt på fall?

Tunisien tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på ett förluster under den här perioden. Australien vann sex av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort ett och förlorade tre.

Över 2.5 mål gjordes i tre av Tunisien’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.4 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 1.9 gånger i dessa matcher.

Tunisien har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio games. Australien gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Av de senaste 10 matcherna gjorde Australien öppningsmålet sex gånger, medan deras motståndare gjorde första i sex av sina 10 senaste.

Det räcker att kolla på Issam Jebali, när man ska leta efter en anfallare i god målform. Han nätade två gånger på slutet för Tunisien i VM, medan Awer Mabil lyckades göra två mål på de sex senaste för Australien i samma liga. Ingen tvekan att båda är ute efter nya strutar här.