Espanyol vs Barcelona bästa odds och matchtips

Toppen mot botten när Barcelona möter Espanyol för en match i La Liga kommande söndag. Espanyol befinner sig på plats nummer 13 i La Liga med 27 poäng från sina första 23 matcher. 11 poäng bakom dem och på plats nummer 4 hittar vi Barcelona som spelat 23 matcher. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Espanyol. De skulle dock kunna skrälla mot Barcelona.

Våra tips

Statistik och fakta för Espanyol vs Barcelona i La Liga

 • I de senaste 10 matcherna i rad Espanyol har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Espanyol har släppt in i de senaste 12 matcherna i rad
 • Espanyol har gjort mål i de senaste 10 matcherna i rad
 • Espanyol har inte vunnit de senaste 5 matcherna i rad
 • Espanyol har förlorat 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Barcelona har gjort mål i de senaste 11 matcherna i rad
 • I 9 av de senaste 11 matcherna Barcelona har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Barcelona har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna
 • Barcelona har inte förlorat 9 av 11 av deras senaste bortamatcher
 • Espanyol har inte vunnit de senaste 23 matcherna mot Barcelona i rad
 • Espanyol har släppt in i 23 av de senaste 25 matcherna mot Barcelona
 • Espanyol har förlorat 8 av de 10 senaste matcherna mot Barcelona
 • I 7 av de senaste 9 av Espanyols hemmamatcher mot Barcelona var antalet mål under 3.5
 • I 3 av de senaste 4 av Espanyols hemmamatcher mot Barcelona var antalet mål över 2.5

Form: Espanyol mot Barcelona

Espanyol fångades av slumpen

Stämningen i Espanyol är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Bara ett enda poäng har Espanyol lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 2-2 mot Cadiz, innan de blev besegrade av Real Betis med 4-1. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Athletic Bilbao vann med 2-1.

Barcelona fortsätter att plocka poäng

Barcelona hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Barcelona ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (2-2) mot Athletic Bilbao, innan de besegrade Deportivo Alaves med 0-1 och sedan Atletico Madrid med 4-2.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Espanyol är det självklart att satsa på Barcelona till odds 1.79.

Espanyol vs Barcelona Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Espanyol och Barcelona var en jämn tillställning där Barcelona lyckades hitta en liten 1-0-seger. Espanyol går in i matchen mot Barcelona med 0-2-8 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Espanyol och Barcelona blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Espanyol och Barcelona för närvarande i 11 poäng och 9 placeringar. Barcelona kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Espanyol på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Espanyol är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Espanyol och Barcelona kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Raul de Tomas. Han är toppskytt för Espanyol, för närvarande på 12 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher.

Barcelona kommer att hoppas att Memphis Depay hittar nätet igen. Han står på 8 mål den här säsongen men har inte hittat nätet den senaste tiden.