Mallorca vs Athletic Bilbao bästa odds och matchtips

Mallorca tar sig an Athletic Bilbao för en spännande match i La Liga på måndag på Visit Mallorca Estadi. Mallorca befinner sig på plats nummer 17 i La Liga med 23 poäng från sina första 22 matcher. 11 poäng bakom dem och på plats nummer 8 hittar vi Athletic Bilbao som spelat 22 matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Mallorca. De skulle dock kunna skrälla mot Athletic Bilbao.

Våra tips

Statistik och fakta för Mallorca vs Athletic Bilbao i La Liga

  • Mallorca har släppt in i de senaste 8 matcherna i rad
  • Mallorca har inte vunnit 5 av 7 av deras senaste hemmamatcher
  • Athletic Bilbao har inte förlorat 15 av 16 av deras senaste bortamatcher
  • Athletic Bilbao har vunnit 7 av 9 av deras senaste matcher
  • Athletic Bilbao har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
  • I 10 av de senaste 12 av Mallorcas matcher mot Athletic Bilbao var antalet mål under 3.5
  • Mallorca har inte vunnit de senaste 7 matcherna mot Athletic Bilbao i rad
  • Mallorca har förlorat 5 av de 6 senaste matcherna mot Athletic Bilbao
  • I 6 av de senaste 8 av Mallorcas matcher mot Athletic Bilbao var antalet mål under 2.5
  • Mallorca har inte förlorat 6 av de 7 senaste hemmamatcherna mot Athletic Bilbao

Form: Mallorca mot Athletic Bilbao

Mallorca kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Mallorca eftersom de håller sin nivå. Mallorca har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Villarreal i en match som slutade 3-0.Rayo Vallecano blev också för svåra och tog hem vinsten med 1-0, innan Mallorca lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 2-1 mot Cadiz.

Athletic Bilbao är svåra att bryta ner

Athletic Bilbao fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Athletic Bilbao har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 0-1-vinst mot Rayo Vallecano. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Real Madrid med 1-0 innan de i förra matchen besegrade Espanyol med 2-1.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Athletic Bilbao är vårt val för en seger.

Mallorca vs Athletic Bilbao Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Athletic Bilbao och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Mallorca går in i matchen mot Athletic Bilbao med 2-2-6 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. I den föregående 10 matcher mellan Mallorca och Athletic Bilbao kom över 2,5 mål upp 4 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 11 poäng. Även om Mallorca inte kommer att ha en möjlighet att komma över Athletic Bilbao i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Athletic Bilbao, som nu ligger på 8 med 34 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Trots att han bara gjort ett mål på senaste tiden är Salva Sevilla en av spelarna från Mallorca som förväntas göra mål snart igen. På samma sätt har Athletic Bilbao Oihan Sancet på listan över 5 mål i denna säsong, men förväntas göra fler mål.