Espanyol vs Real Betis bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Real Betis förbereder sig för att möta Espanyol i La Liga. På plats 11 i La Liga ligger just nu Espanyol som samlat ihop 27 poäng efter deras 21 spelade matcher. Med 37 poäng befinner sig Real Betis på plats 3 efter 21 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Espanyol. De skulle dock kunna skrälla mot Real Betis.

Våra tips

Statistik och fakta för Espanyol vs Real Betis i La Liga

 • I de senaste 8 matcherna i rad Espanyol har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Espanyol har släppt in i de senaste 10 matcherna i rad
 • Espanyol har gjort mål i 16 av de senaste 18 matcherna
 • Espanyol har inte förlorat 9 av 11 av deras senaste hemmamatcher
 • Espanyol har vunnit 6 av 8 av deras senaste hemmamatcher
 • Real Betis har gjort mål i 13 av de senaste 14 matcherna
 • Real Betis har släppt in i 5 av de senaste 7 matcherna
 • Espanyol har gjort mål i 15 av de senaste 17 hemmamatcherna mot Real Betis
 • Espanyol har inte vunnit de senaste 6 matcherna mot Real Betis i rad
 • I 8 av de senaste 10 av Espanyols hemmamatcher mot Real Betis var antalet mål under 3.5
 • Espanyol har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna mot Real Betis
 • I 4 av de senaste 5 matcherna Espanyol har spelat mot Real Betis har båda lagen gjort mål

Form: Espanyol mot Real Betis

Espanyol hoppas få stopp på lidandet

Espanyol tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Espanyol har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 2-1 mot Elche och Mallorca. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 2-2 mot Cadiz vilket gav en poäng.

Real Betis är inne i ett bra flow

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Real Betis som hållit sin nivå. Real Betis ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (1-1) mot Rayo Vallecano, innan de besegrade Sevilla med 2-1 och sedan Deportivo Alaves med 4-0.

Eftersom Real Betis både är bookmakarnas favorit till odds 2.55 och har starkare prestationer på sistone än vad Espanyol har visat upp, verkar Real Betis vara det naturliga valet.

Espanyol vs Real Betis Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 19 september 2021. Espanyol har vunnit 30%, medan Real Betis har vunnit 40% av deras senaste möten i La Liga vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 3-3-4. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 6 gånger i de senaste 10 matcher mellan Espanyol och Real Betis. Båda lagen gör mål gav utdelning 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 10 poäng. Även om Espanyol inte kommer att ha en möjlighet att komma över Real Betis i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Real Betis, som nu ligger på 3 med 37 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på fredag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Raul de Tomas. Han är toppskytt för Espanyol, för närvarande på 11 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher.

Real Betis kommer att hoppas att Juanmi hittar nätet igen. Han står på 12 mål den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.