Everton vs Tottenham bästa odds och matchtips

Både Everton och Tottenham kommer att försöka åtminstone behålla men också förbättra sin position i Premier League. Lagen möts i vad som just nu är en kamp i mitten av tabellen i Premier League. På plats tio i Premier League ligger just nu Everton som samlat ihop 14 poäng efter deras tio spelade matcher. Med 15 poäng befinner sig The Lilywhites på plats nio efter tio spelade matcher. Everton är omskakade efter flera raka förluster i Premier League. Deras kommande möte mot Tottenham ger dem dock en möjlighet att återvända till vinnarspåret.

Våra tips

Statistik och fakta för Everton vs Tottenham i Premier League.

  • Everton har förlorat de senaste tre matcherna i rad;
  • Everton vann inte någon av de senaste fyra matcherna i rad;
  • Everton släppte in i nio av de senaste elva matcherna;
  • Everton nätade i åtta av de senaste tio matcherna.
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Tottenhams senaste sex av åtta matcher;
  • Tottenham släppte in i sju av de senaste nio matcher;
  • Tottenham släppte in de senaste sju matcherna i rad.

Form: Everton mot Tottenham

The Toffees fortsätter att se bleka ut

Stämningen i Everton är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Everton har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 1-0 mot West Ham, innan Watford besegrade dem med 5-2. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Wolves tog hem en seger med 2-1.

Tottenham njuter av en stabil insats.

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Tottenham eftersom de håller sin nivå. Tottenham har den senaste tiden vunnit mot Burnley, följt av ett nederlag mot Manchester United. Senast blev det en vinst mot Vitesse Europa Conference League.

Det ser ut som en jämn match, men Tottenham verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Evertons.

Everton vs Tottenham Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2 match som spelades 16 april 2021. Everton tar sig an Tottenham med 1-4-5 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel sex gånger i de senaste tio matcher mellan Everton och Tottenham. Båda lagen gör mål var ut sex gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Premier League

Efter en titt på Premier League-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för de konkurrerande lagen eftersom det bara skiljer en poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer elva för hemmalaget, kommer Everton att ha en möjlighet att komma ikapp Tottenham eller till och med komma över besökarna i ligan. Tottenham, som nu ligger på nio med 15 poäng och kommer att göra sitt bästa för att komma längre bort från sina motståndare. Matchen kommande söndag är definitivt något att glädjas åt.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Heung-Min Son och Harry Kane när man letar efter en målskytt. De har gjort två respektive tre mål den senaste tiden för sitt Tottenham.

Andros Townsend är spelaren i Everton att hålla koll på. Han har gjort fyra mål den senaste tiden men har haft tre matchers måltorka.