West Ham vs Liverpool bästa odds och matchtips

När båda lagen som siktar på en plats bland topp fyra står viktiga poäng på spel när West Ham tar emot Liverpool på på London Stadium klockan 17:30 7:e november. West Ham är placerade på plats fyra i Premier League med 20 poäng efter tio spelade omgångar. The Reds ligger på plats två i tabellen med 22 poäng efter tio spelade matcher. West Ham går in i matchen mot Liverpool kommande söndag i hopp om att slå sina motståndare i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för West Ham vs Liverpool i Premier League

  • West Ham har vunnit de senaste tre matcherna i rad;
  • West Ham har vunnit i fyra av de senaste fem matcher;
  • West Ham nätade i 13 av de senaste 15 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i West Hams senaste fyra av sex matcher.
  • Liverpool är obesegrade de senaste 20 matcherna i rad;
  • Liverpool är obesegrade de senaste tolv matcherna i rad på bortaplan;
  • Liverpool har vunnit i sju av de senaste åtta matcher på bortaplan;
  • Liverpool nätade i 21 av de senaste 23 matcher.

Form: West Ham mot Liverpool

The Hammers fortsätter att plocka poäng.

The Irons hoppas att den goda formen håller i sig. West Ham kommer till sin nästa match som obesegrade i deras tre senaste matchen. Trenden började med 0-0 mot Manchester City. Efter det besegrade de Aston Villa med 4-1, och fick sedan dela på poängen i mötet med Genk som slutade 2-2.
 

The Reds fortsätter glänsa

Liverpool fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Liverpool är obesegrade den senaste tiden med vinster mot Preston, följt av oavgjort mot Brighton. Senast blev det 2-0 mot Atletico Madrid i Champions League..
 

Eftersom The Reds både är bookmakarnas favorit till odds 1.75 och har starkare prestationer på sistone än vad The Irons har visat upp, verkar Liverpool vara det naturliga valet.

West Ham vs Liverpool Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Liverpool och tog därmed alla tre poäng efter matchresultatet 3-1. West Ham tar sig an Liverpool med 0-2-8 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Åtta gånger i de senaste tio matcher mellan West Ham och Liverpool blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet sju gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara två poäng. Detta innebär att denna omgångs elva match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. West Ham kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Liverpool som för närvarande ligger på plats nummer två med 22 poäng i den kommande matchen kommande söndag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Michail Antonio. Han är toppskytt för The Irons, för närvarande på sex mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i em av deras sex senaste matcher. 

Liverpool kommer att hoppas att Mohamed Salah hittar nätet igen. Han står på tio mål den här säsongen och gjorde mål i sex av deras sex senaste matcher. Dpck har han haft två matchers måltorka.