Everton vs Watford bästa odds och matchtips

Everton är favorittippade på lördag mot Watford i Premier League. I nuvarande relativt starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Goodison Park. Som nummer åtta har Everton lyckats skrapa ihop 14 poäng efter åtta spelade matcher. Med sju poäng har Watford efter åtta matcher placerat sig på plats plats 16 i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Everton vs Watford

  • Everton har vunnit i fyra av de senaste fem matcherna hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Evertons senaste fyra av sex matcher;
  • Everton släppte in i sju av de senaste nio matcherna;
  • Everton nätade i sex av de senaste åtta matcher.
  • Watford vann inte de senaste tre matcherna i rad;
  • Watford har förlorat i nio av de senaste tio matcher på bortaplan;
  • Watford släppte in i 22 av de senaste 24 matcher;
  • Watford släppte in de senaste 18 matcherna i rad.

Form: Everton mot Watford

The Toffees håller målet i sikte

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller The Toffees eftersom de håller sin nivå. Everton har upplevt det mesta under sina tre senaste matcher där de lyckades samla på sig fyra poäng. Först tog man en skön 2-0 vinst mot Norwich innan det blev oavgjort efter resultatet 1-1 mot Manchester United. Den obesegrade trenden tog dock stopp när West Ham visade sig vara för starka och resultatet 1-0 innebar förlust för Everton.

Watford formkurva pekar nedåt

Stämningen i Watford är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Man har endast lyckats få med sin en ynka poäng mot Newcastle där man spelade 1-1. Sedan har det blivit förluster med 1-0 mot Leeds och senast blev man totalt överkörda av Liverpool med hela 5-0.

Eftersom Everton både är oddsmakarna favorit till odds 1.65 och har starkare prestationer på sistone än vad Watford har visat upp, verkar The Toffees vara det naturliga valet.

Everton vs Watford Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Everton och tog därmed alla tre poäng efter matchresultatet 3-2. Everton går in i matchen mot Watford med 4-3-3 i bagaget från deras senaste tio matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel fem gånger i de senaste tio matcher mellan Everton och Watford. Båda lagen gör mål var ett vinnande spel sex gånger i dessa sex matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Everton och Watford för närvarande i sju poäng och åtta placeringar. Everton kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Watford på lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Watford är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Everton och Watford kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Ismaila Sarr när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet tre gånger i de senaste fyra matcherna för sitt lag Watford. Hans säsongssaldo är fyra mål just nu. 

För Everton är det Andros Townsend som fullkomligt sprutat in mål den senaste tiden – hela fem stycken på de senaste sex matcherna. Dock blev han mållös senast.