Leeds vs Wolves bästa odds och matchtips

Leeds tar sig an Wolves för en spännande match i Premier League på lördag på Elland Road. Efter åtta spelade matcher är Leeds rankade som nummer 17 i Premier League med sex poäng. Det ger en skillnad på sex poäng till Wolves, som ligger på plats tio i tabellen med tolv poäng. Wolves har fått en bra start på sin säsong i Premier League och har alla möjligheter att fortsätta i det flytet när de möter Leeds.

Våra tips

Statistik och fakta för Leeds vs Wolves

  • Leeds nätade i tio av de senaste tolv matcherna;
  • Leeds släppte in i åtta av de senaste tio matcherna;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Leeds senaste fyra av sex matcher.
  • Wolves har vunnit de senaste tre matcherna i rad;
  • Wolves har vunnit de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
  • Wolves har vunnit i fyra av de senaste fem matcher;
  • Wolves släppte in i tolv av de senaste 14 matcher.

Form: Leeds mot Wolves

Leeds har problem att hitta bra resultat

Leeds hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Det är nu eller aldrig som gäller för Leeds, och just nu ser det mer ut som “aldrig”. Den dåliga trenden började med en 2-1 förlust i ett möte med West Ham, men därefter lyckades man resa och slå Watford med 1-0. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senaste på en 1-0 förlust mot Southampton.

Wolves huvudfokus

Wolves hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. I de senaste tre matcherna har man besegrat Southampton, följt av en vinst mot Newcastle. Senast blev det en 3-2 seger mot Aston Villa.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Wolves är vårt val för en seger.

Leeds vs Wolves Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 19 februari 2021, och Wolves gick därifrån med en 1-0 seger. Leeds går in i matchen mot Wolves med 1-0-3 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen sex poäng. Även om Leeds inte kommer att ha en möjlighet att komma över Wolves i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Wolves, som nu ligger på plat tio med tolv poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avstånder till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Hee-Chan Hwang när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet fyra gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag Wolves. Hans säsongssaldo är tre mål just nu. 

Med tre mål på de sex senaste matcherna för Leeds är Raphinha spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.