Falkenbergs FF vs Helsingborg bästa odds och matchtips

Falkenbergs FF drar fördel av hemmaplan när Helsingborg gästar i Superettan på tisdag. Efter 24 spelade matcher är Falkenbergs FF rankade som nummer 15 i Superettan med 24 poäng. Det ger en skillnad på 16 poäng till Helsingborg, som ligger på plats tre i tabellen med 40 poäng. Det är tuffa tider för både Falkenbergs FF och Helsingborg i Superettan. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Falkenbergs FF vs Helsingborg

  • Falkenbergs FF är obesegrade de senaste tre matcherna i rad;
  • Falkenbergs FF släppte in i 20 av de senaste 22 matcher;
  • Falkenbergs FF nätade i nio av de senaste elva matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Falkenbergs FFs senaste tre av fem matcher.
  • Helsingborg vann inte de senaste tre matcherna i rad;
  • Helsingborg vann inte de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
  • Helsingborg nätade i 15 av de senaste 17 matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Helsingborgs senaste fem av sju matcher.

Form: Falkenbergs FF mot Helsingborg

Falkenbergs FF har problem att hitta bra resultat

Falkenbergs FF tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. I de tre senaste matcherna för Falkenbergs FF gick det så här: den första slutade 0-0 mot GAIS och sen blev det en 2-1 vinst mot Landskrona BoIS. Den senaste matchen blev en 1-1 mot Örgryte.

Helsingborg hoppas få stopp på lidandet

Helsingborg hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Den första av de tre senaste matcherna för Helsingborg förlorade 2-1 till Östers IF följt av en 2-2 mot Norrby. Den senaste matchen slutade med en 2-1 förlust mot GIF Sundsvall.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. En dubbelchans X2 skulle därför kunna vara ett bra val.

Falkenbergs FF vs Helsingborg Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 27 juli 2021, och Helsingborg gick därifrån med en 4-0-seger. Falkenbergs FF går in i matchen mot Helsingborg med 0-2-3 i bagaget från deras senaste fem matcher i Superettan. Två gånger i de senaste fem matcherna mellan Falkenbergs FF och Helsingborg blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 16 poäng. Även om Falkenbergs FF inte kommer att ha en möjlighet att komma över Helsingborg i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Helsingborg, som nu ligger trea med 40 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på tisdag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Kwame Kizito. Han är toppskytt för Falkenbergs FF, för närvarande på sex mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet tre gånger i deras sex senaste matcher. 

Helsingborg kommer att hoppas att Anthony van den Hurk hittar nätet igen. Han står på elva mål den här säsongen och gjorde mål i två av deras sex senaste matcher.